"Guardiola wordt niet nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal"

23 januari 2022, 23:34   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Pep Guardiola (51) is niet benaderd om de nieuwe bondscoach te worden van het Nederlands elftal. In Engeland kwam zondagochtend het opmerkelijke gerucht naar buiten dat de KNVB in de coach van Manchester City de opvolger zou zien van Louis van Gaal. Dat blijkt niet te kloppen of in elk geval is er vanuit Zeist nog geen actie ondernomen richting de voormalig trainer van FC Barcelona en Bayern München. 

Dat heeft NOS-journalist Arno Vermeulen zondagavond uit de doeken gedaan in Studio Voetbal. De chef van dat programma heeft het gerucht van The Mirror gecheckt bij de zaakwaarnemer van de Catalaanse coach van Pep Guardiola: Pere Guardiola, tevens de broer van de oefenmeester. "Het bedrijf SEG weet helemaal niets van dit gerucht, dus het klopt ook niet", stelde Vermeulen.

Daarnaast zou de KNVB de coach ook niet kunnen betalen, verwacht Vermeulen. Hij rekende voor dat Guardiola momenteel zo'n 450.000 euro per week verdient in de Premier League. Dat kan men in Zeist nooit betalen, terwijl er ook nog een afkoopsom op tafel zou moeten komen. Het contract van de oefenmeester bij Manchester City loopt namelijk tot 2023 af en moet worden afgekocht als hij aangesteld zou moeten worden voor na het WK 2022.

Lees ook: Guardiola bondscoach van Oranje? "Hij wil het echt heel graag"

Vermeulen had zelf contact met de zaakwaarnemer stelt dat er 'helemaal niets' klopt van het wilde gerucht. De KNVB zou volgens het Engelse medium in augustus al hebben geïnformeerd bij de succesvolle coach, die van plan zou zijn om de Engelse koploper na het aflopen van zijn contract te verlaten. Vooralsnog kan het opmerkelijke gerucht dus naar het rijk der fabelen worden verwezen. 

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen