Haaland bestudeerde in zijn jongere jaren beelden van Van Persie

28 januari 2022, 15:50

Robin van Persie is een inspiratiebron geweest voor Erling Haaland. Toen de doelpuntenmachine van Borussia Dortmund nog een onbekende Noorse jeugdspeler was, bekeek hij vaak beelden van de voormalig speler van Feyenoord, Arsenal en Manchester United.

In een interview met ESPN wordt Haaland gevraagd naar zijn rolmodellen. "Ik heb veel naar Robin van Persie gekeken omdat hij net zoals ik linksvoetig is", antwoordt de Noorse spits, die ook heeft geleerd van Leicester City-spits Jamie Vardy. "De loopactie maken achter de centrumverdediging als de nummer 10 de bal heeft, daar is hij misschien wel de beste ter wereld in."

Haaland heeft ook een hoge pet op van Virgil van Dijk. "Ik heb tegen een hoop goede verdedigers gespeeld, al hangt ook veel af van hoe de tegenstander staat. Maar Van Dijk… hij is echt heel goed. Hij is lang, sterk, snel en heeft een ongelooflijke timing. Volgens mij heb ik geen enkel duel van hem gewonnen."

Met Borussia Dortmund werd Haaland door Ajax en Sporting Portugal uitgeschakeld in de Champions League. Wie de favoriet is voor de eindzege? "Ik denk Manchester City, Paris Saint-Germain of Real Madrid, al nemen PSG en Real het tegen elkaar op in de achtste finale. Ik denk dat een van de drie de Champions League wint."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen