In Tagliafico geïnteresseerd Marseille krijgt transferban van FIFA

15 januari 2022, 16:04

Slecht nieuws voor Olympique Marseille: midden in de winterse transferwindow heeft wereldvoetbalbond FIFA de Franse club veroordeeld voor een geschil tussen de club en Watford over de transfer van Pape Gueye op 1 juli 2020.

Dat meldt L'Équipe. Naast een schorsing van vier maanden voor de verdedigende middenvelder, die gisteren niet kon deelnemen aan de wedstrijd van Senegal in de Afrika Cup, moet de club een schadevergoeding van 2,5 miljoen euro aan de Engelse club overmaken. Maar de grootste klap: Marseille is een transferverbod opgelegd voor twee opeenvolgende transferperiodes. Aankomende zomer gaat de straf in, waardoor Marseille in het volledige volgende seizoen geen transfers kan doen.

Onder andere Ajacied Nicolas Tagliafico werd onlangs gelinkt aan een overgang naar de Franse topclub. Als Marseille de Argentijn wil binnenhalen, zal dat dus tijdens deze window moeten gebeuren. Marseille gaat hoogstwaarschijnlijk in beroep bij het CAS. De bestuurders van de club hopen binnen drie tot zes maanden op een definitieve uitspraak.

Ook Watford legt zich niet zomaar neer bij de schorsing van Marseille: de Premier League-club wil tien miljoen euro zien en niet de 2,5 miljoen die de Fransen is opgelegd. Ook de ploeg van Claudio Ranieri is naar het CAS gestapt in de hoop een hoger bedrag te ontvangen.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen