Jansen: "Rentree Koeman na WK zou een logische keuze zijn"

12 januari 2022, 07:43   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Volgens Rob Jansen is het verstandig als de KNVB voor de opvolging van Louis van Gaal na het WK 2022 kiest voor Ronald Koeman. De ervaren zaakwaarnemer is van mening dat de bij FC Barcelona ontslagen coach de beste man is voor het Nederlands elftal, waar hij tussen 2018 en 2020 al met succes aan het roer stond.

"Dat hebben we nog niet besproken", reageert Jansen in Voetbal International. "Bovendien is dat aan de KNVB, zij gaan daarover. Maar vanuit mijn persoonlijke perspectief zeg ik: een rentree van Ronald bij Oranje zou na het WK een logische keuze zijn. Hij heeft bewezen een goede bondscoach te zijn, de spelers waren tevreden, de bond was tevreden en Ronald zelf ook. Maar nogmaals: ik zeg dit op eigen titel, er is hierover geen enkel contact geweest."

Koeman besloot in de zomer van 2020 gebruik te maken van een clausule in zijn contract en voor een avontuur bij FC Barcelona te gaan. In zijn eerste seizoen won hij nog de beker en deed hij lange tijd mee om de landstitel, maar dit seizoen bivakkeerde hij slechts in de middenmoot. De coach ging vooral gebukt onder het transfervrije vertrek van superster Lionel Messi.

Jansen verwacht een rustige transferwindow in de Eredivisie. "Ik denk dat in Nederland niet heel veel gaat gebeuren. Onder normale omstandigheden is de zomerwindow altijd al dynamischer en de clubs moeten door de omstandigheden nu gewoon zuiniger omgaan met hun geld. Het voordeel voor Nederlandse clubs ten opzichte van veel buitenlandse clubs is dat hier de aandacht voor het opleiden van jeugd nog steeds groot is. Zeker in financieel mindere tijden is dat een belangrijk aspect."

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen