Kallon baalt van houding Cambuur: "Verlengen is geen optie meer"

30 januari 2022, 16:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Issa Kallon baalt ervan dat zijn transfer naar het Turkse Konyaspor niet doorgaat. De aanvaller van Cambuur Leeuwarden keert terug in Friesland na een niet al te succesvol verlopen Afrika Cup-toernooi met zijn land Sierra Leone.

"We waren rond, maar Cambuur wilde me niet laten gaan", vertelt Kallon tegenover Voetbal International over zijn mislukte overgang naar Konyaspor. "De club heeft inmiddels een andere doelstelling. Ze willen de Europese play-offs halen en daar hebben ze mij bij nodig, vinden ze. Ik zie het heel simpel: zij hebben een droom, net zoals ik dat heb. Ze ontnemen mij de kans naar een club te gaan die volgend seizoen misschien Champions League speelt. Dat zou een grote stap en een hoogtepunt voor mij zijn."

Kallon is teleurgesteld in de houding van Cambuur en gaat zijn in de zomer aflopende contract dan ook niet verlengen. "Ik maak het seizoen af en ben daarna weg. Verlengen is nu geen optie meer. Ze konden nu een aardig bedrag voor me krijgen, maar dat weegt kennelijk niet op tegenover andere inkomsten die ze kunnen krijgen. Prima, dan is het de keuze van Cambuur. Dat is hun goed recht."

Lees ook: Video: Kallon maakt struikelend bizar doelpunt voor Cambuur

Ondanks de teleurstelling wil Kallon er het beste van maken in Leeuwarden. 'De knop gaat om, ik ga niet mijn eigen glazen ingooien door mijn best niet meer te doen. Natuurlijk hoop ik dat Konyaspor nog met een hoger bod komt, maar gezien de houding van Cambuur gaat dat niets veranderen. Ze willen me gewoon gebruiken deze tweede competitiehelft, dat stelt me wel gerust. Ik laat gewoon zien dat ik bij de beste elf hoor, help Cambuur aan een play-off-plek en maak dan een transfer. Het is afwachten of Konyasor dan terugkomt."

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen