Liverpool krijgt heldhaftig verdedigend tiental Arsenal niet opzij

13 januari 2022, 22:44

Liverpool is er in eigen huis niet in geslaagd het tiental van Arsenal te verslaan tijdens de heenwedstrijd van de halve finales in de League Cup. De wedstrijd op Anfield eindigde zoals hij begon: 0-0.

Liverpool - met Virgil van Dijk in de basis - voerde de druk op Arsenal al vroeg op. De bezoekers leken het duel al binnen het half uur uit handen te geven: Granit Xhaka kreeg een rode kaart nadat hij de doorgebroken Diego Jota onderuit had geschoffeld. Hoewel een kansenregen voor Liverpool - dat in de Premier League eerder al met 4-0 van Arsenal won - kon worden verwacht, bleef deze uit. Arsenal stond defensief sterk en incasseerde tot aan de slotfase geen schot op doel.

Aan de andere kant loerde Arsenal op een uitbraak. De snelle Bukayo Saka was halverwege de tweede helft dicht bij de 0-1. Met een uiterste krachtsinspanning kon Liverpool-doelman Allison Becker de bal met zijn voet redden. De thuisploeg wist nauwelijks iets met de overtalsituatie te doen, ondanks het vele balbezit. De ploeg van coach Jürgen Klopp was slordig en leek de door de Afrika Cup afwezige Mohamed Salah en Sadio Mané voorin behoorlijk te missen.

Hoewel Liverpool ook in de slotfase op de deur bleef kloppen, lukten het The Gunners om stand te houden. Niet geheel zonder geluk. Nadat doelman Aaron Ramsdale volledig mis zat, kon Takumi Minamino de bal in het lege doel schieten: de inzet van de Japanner ging echter huizenhoog over. Liverpool bleef druk zetten, maar ondanks enkele hachelijke situtaties hielden de manschappen van Mikel Arteta stand.

Volgende week wacht de return tussen Liverpool en Arsenal in Londen. Chelsea is al verzekerd van de finale op 27 februari op Wembley. De ploeg van onder andere Hakim Ziyech was in het tweeluik te sterk voor Tottenham Hotspur. De winnaar tussen Liverpool en Arsenal is nog niet bekend, omdat het eerste treffen tussen beide teams vorige week niet doorging wegens een groot aantal coronabesmettingen in de selectie van Liverpool.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen