Lovende woorden voor koning van de assist Malen

22 januari 2022, 21:22

Met twee assists op ploeggenoten en een voorzet die door een verdediger in eigen doel werd gewerkt, speelde Donyell Malen misschien wel zijn beste wedstrijd sinds zijn overstap naar Borussia Dortmund. De aanvaller van het Nederlands elftal komt de laatste weken steeds beter in vorm en is inmiddels een gewaardeerde basiskracht.

Malen begon tijdens de 2-3 zege op TSG Hoffenheim voor de vijfde wedstrijd op rij in de basis. De laatste vier duels maakte hij de negentig minuten vol, ditmaal werd hij voor een applauswissel naar de kant gehaald. Drie van zijn voorzetten werden omgezet in een goal: eerst profiteerden Erling Haaland en Marco Reus van zijn voorbereidende werk, waarna David Baum de bal tot slot in eigen doel werkte.

"Hij speelde geweldig", aldus zijn trainer Marco Rose voor de camera van Sky Deutschland. "Je merkt dat hij steeds beter wordt. Nu hij volledig fit is, merk je dat hij goed in zijn ritme komt. Hij voelt zich goed. Dit is waarom we hem naar Duitsland hebben gehaald, het is goed om te zien dat hij dat de laatste weken steeds meer laat zien."

De aanvaller van het Nederlands elftal was zelf uiteraard ook blij met zijn glansrol. "Ik ben blij dat ik de ploeg heb kunnen helpen en dat ik veel aan spelen toe kom."

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen