Nederlands elftal plant twee fraaie oefenaffiches in

14 januari 2022, 09:42

Het Nederlands elftal mag zich opmaken voor twee zeer aantrekkelijke oefenaffiches. Eind maart neemt de ploeg het op tegen achtereenvolgens Denemarken en Duitsland. Dat maakte de KNVB vrijdagochtend bekend via de officiële kanalen van OnsOranje

Op zaterdag 26 maart ontvangt Oranje de Denen in de Johan Cruijff Arena. Denemarken is de nummer negen van de FIFA-wereldranglijst en stuntte afgelopen zomer nog door de halve finale van het EK te bereiken. De laatste keer dat de twee landen elkaar ontmoetten, was op het EK van 2012. Toen was Denemarken met 0-1 te sterk.

Drie dagen later, op dinsdag 29 maart, staat Nederland - Duitsland op het programma. Dat duel wordt eveneens gespeeld in de Johan Cruijff Arena. De Duitsers staan twaalfde op de wereldranglijst, terwijl Oranje op plek tien staan. In 2019 stonden beide landen voor het laatst tegenover elkaar; Nederland won in Duitsland met 2-4.

"Natuurlijk zijn Denemarken en Duitsland aansprekende landen", luidde de reactie van Louis van Gaal. "Zeker met het oog op het WK wil ik tegen sterke tegenstanders spelen, dus ik ben zeer tevreden met deze duels. Samen met de wedstrijden in de Nations League hebben we een mooi programma in 2022. Dat is in aanloop naar het WK een belangrijk onderdeel van een goede voorbereiding."

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen