PSV nam initiatief bij Eriksen, gesprek 'voor de langere termijn'

18 januari 2022, 18:15

PSV had vooral voor de langere termijn interesse in Christian Eriksen. De middenvelder moet naar verwachting flink worden opgetraind alvorens hij weer kan deelnemen aan het profvoetbal. Een eventuele samenwerking was dan ook vooral geweest met het oog op volgend seizoen.

Dat heeft het Eindhovens Dagblad uitgezocht naar aanleiding van de geruchtenstroom rondom Eriksen. De Deen is door PSV benaderd om verkennende gesprekken te voeren over een rentree op de Nederlandse velden. 'Wel wilde PSV eventueel kijken of er voor de lange termijn een samenwerking uit zou kunnen rollen, waarbij er het vertrouwen zou moeten zijn dat zijn fysieke situatie topvoetbal toelaat', schrijft de ochtendkrant over de fitheid van de transfervrije voetballer.

Technisch directeur John de Jong tast sowieso veel transferopties af en probeert vooral ook informatie in te winnen bij diverse spelers. Volgend het ED is dat niet alleen voor de huidige transferwindow, maar ook voor de verdere toekomst - zoals in het geval van Eriksen. 'Er is alleen oriënterend gesproken, zoals dat bij heel veel spelers gebeurt en PSV wist ook dat de kans heel klein zou kunnen zijn dat er iets zou opbloeien', verduidelijkt het regionale medium de intenties.

Lees ook: 'PSV ondernam poging voor transfervrije Christian Eriksen'

'De kans dat de oud-Ajacied nog een kwalitatief goede speler kan zijn, wordt als reëel ingeschat', vervolgt het dagblad. Tot een samenwerking zal het normaliter niet meer komen, omdat de Deen vermoedelijk naar Brentford verkast. Welke andere twee Nederlandse clubs zich heben gemeld voor zijn diensten, is nog niet bekend.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen