Slot deelt status Sinisterra en plannen met versterkingen

21 januari 2022, 14:21

Trainer Arne Slot had vrijdag tijdens zijn persconferentie voor het duel van Feyenoord tegen NEC goed nieuws te melden. Zijn selectie kent geen nieuwe blessuregevallen en kan mogelijk ook weer beschikken over Luis Sinisterra. Ook ging de trainer in op de inzetbaarheid van de deze week aangetrokken Patrik Wålemark en Cole Bassett.

De afwezigheid van Sinisterra bleek een grote aderlating in het verloren duel tegen Vitesse (0-1). De Colombiaan kampte met een blessure en stond deze week voor het eerst weer op het trainingsveld. "Ik verwacht wel dat Luis weer bij de groep zit", vertelde Slot tijdens zijn persmoment. "We zullen met elkaar moeten bepalen of we vinden dat hij ook kan starten. Hij is deze week voor het eerst weer aan het meetrainen, dus daar moeten we een weloverwogen keuze in maken."

Met de deze week aangetrokken Wålemark beschikt hij dit weekend bovendien over nog een extra aanvaller op de bank. De andere versterking, middenvelder Bassett, is er nog niet bij. "Cole moet nog een werkvergunning hebben. Sowieso moet je hem zien als een speler die we voor de lange termijn hebben gehaald. Patrik is een speler die vanaf het begin zal concurreren voor een basisplaats. Dat zal voor Cole ook kunnen gelden, maar dan zal hij zich in een heel hoog tempo moeten ontwikkelen. In eerste instantie is hij voor de breedte gehaald, waarbij we hopen dat hij door onze training aan kan sluiten en echt kan gaan concurreren met de basis."

In tegenstelling tot Bassett, die pas donderdagavond laat werd gepresenteerd, trainde Wålemark deze week al mee. Wel zit hij in feite nog in zijn voorbereiding, omdat de Zweedse competitie - waar hij vandaan komt - er al even op zat. "Hij zou zeker bij de selectie kunnen zitten. Of het daadwerkelijk gaat gebeuren weet ik niet, maar als het zou kunnen als hij ook morgen goed door de training komt. Hij is niet direct volledig inzetbaar, aangezien hij pas net zijn vakantie achter de rug heeft."

Zondag gaat Feyenoord op bezoek bij NEC, de nummer negen van de Eredivisie. De eerdere ontmoeting in De Kuip dit seizoen was een spectaculaire, waarin de Rotterdammers uiteindelijk met 5-3 te sterk waren. Om 12:15 uur zal er in Nijmegen worden afgetrapt. 

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen