Sparta verwelkomt volgende versterking in degradatiestrijd

19 januari 2022, 11:08

Sparta heeft woensdagochtend de derde versterking van deze winterse transferwindow gepresenteerd. Arno Verschueren, in het verleden speler van NAC Breda, keert terug naar Nederland. De 24-jarige middenvelder wordt in eerste instantie gehuurd van Lommel SK, om na dit seizoen definitief te tekenen. Hij wordt vastgelegd tot medio 2025.

Technisch directeur Gerard Nijkamp leek op de clubwebsite te suggereren dat Sparta een aardig bedrag heeft neergelegd voor de komst van Verschueren. "Het waren intensieve onderhandelingen, waarbij de transfervergoeding die we zijn overeengekomen uiteindelijk blijk geeft van onze ambities om sportief resultaat te boeken. Arno had nog een doorlopend contract, maar wij wilden hem niet alleen voor de rest van het seizoen, maar ook voor de seizoenen erna vastleggen als speler van Sparta."

Uiteindelijk is hij uiteraard blij dat het tot een akkoord is gekomen. "Met Arno versterken we ons met een multifunctionele speler. Hij is op meerdere posities op het middenveld inzetbaar en kan met zijn loopvermogen een belangrijke schakel tussen verdediging en aanval zijn. Bij NAC Breda heeft hij zich in het verleden al bewezen op Eredivisieniveau. Wij geloven erin dat hij dit ook in Rotterdam zal laten zien."

Verschueren is de derde versterking, nadat eerder spits Adrian Dalmau (van FC Utrecht) en aanvallende middenvelder Younes Namli (van FK Krasnodar, huur) al naar Het Kasteel werden gehaald. Dit alles in de hoop dat zij hun bijdrage kunnen leveren aan lijfsbehoud in de Eredivisie. Momenteel is Sparta de nummer zestien, met een gat van vier punten ten opzichte van de veilige vijftiende plek, die in het bezit is van Willem II. Nummers zeventien en achttien Fortuna Sittard en PEC Zwolle naderen op respectievelijk één en vijf punten. 

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen