Officieel: Ajax huurt Ihattaren van Juventus met lage koopoptie

30 januari 2022, 17:34   Bijgewerkt: 30 januari 2022, 18:09

Het hing al enkele dagen in de lucht, maar Ajax heeft zich officieel versterkt met Mohamed Ihattaren. De middenvelder wordt voor een jaar gehuurd van Juventus en heeft daarna optie om hem definitief over te nemen.  De optie tot koop bedraagt twee miljoen euro. Dat wordt bevestig door Ajax zelf. 

Ihattaren maakte afgelopen zomer de overstap van PSV naar Juventus, maar werd direct weer uitgeleend aan Sampdoria. Al snel kwam er onenigheid tussen de speler en die club en liet hij zich niet meer op het trainingsveld zien. Zonder een wedstrijd te hebben gespeeld, maakten Sampdoria en Juventus een einde aan de huurperiode. Juventus was op zoek naar een oplossing voor het probleem en heeft die gevonden in Ajax.

Hoewel Ihattaren momenteel nog niet wedstrijdfit is, werkt de voormalig PSV'er daar wel aan. Eerder deed hij dat met zijn personal trainer Gerald Vanenburg, maar vanaf nu gaat hij zich met de selectie van Ajax weer optrainen tot op zijn oude niveau. Ajax gaat een traject van een jaar (tot 31 januari 2023) aan om het supertalent weer helemaal op het goede pad te krijgen en kan hem daarna dus overnemen voor twee miljoen euro. 

Lees ook: Twijfels over Ihattaren: "Nog steeds geen signaal opgevangen?"

Ihattaren speelde al meer dan zeventig wedstrijden in het eerste van PSV en is nog altijd maar negentien jaar oud. Het buitenlandse avontuur mislukte, maar in Eindhoven liet hij al een deel van zijn enorme voetballende kwaliteiten zien. Gezien zijn leeftijd is het dus ook nog mogelijk om in eerste instantie wedstrijden te spelen voor Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie, alvorens hij aan het grote werk begint. 

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen