'The Mirror pakt uit: KNVB gaat voor Guardiola als bondscoach'

23 januari 2022, 09:04   Bijgewerkt: 23 januari 2022, 23:30

De KNVB zou in Pep Guardiola de ideale man zien om Louis van Gaal na het WK in Qatar op te volgen als bondscoach van het Nederlands elftal. The Mirror meldt dat de voetbalbond met een plannetje bezig is om de hoofdtrainer van Manchester City naar Zeist te halen.

De Britse boulevardkrant pakt groot uit met de vermeende interesse van Nederland in Guardiola, die in het Etihad Stadium nog tot 2023 onder contract staat. Zo'n zes maanden na de finale van het wereldkampioenschap. Guardiola liet eerder al dooschemeren dat het zijn ambitie is om nog eens bondscoach te worden. In de Videoland-documentaire over Ronald Koeman grapte hij nog dat de KNVB kon bellen.

De KNVB zou in augustus al hebben geïnformeerd bij de succesvolle coach, die van plan zou zijn om de Engelse koploper na het aflopen van zijn contract te verlaten. In Zeist hopen Guardiola op dat moment in te kunnen lijven en te presenteren als nieuwe bondscoach.

Van Guardiola is bekend dat hij groot liefhebber is van het zogenoemde Nederlandse 'totaalvoetbal' en veel bewondering heeft voor wijlen Johan Cruijff, die in Camp Nou als zijn mentor diende. De KNVB krijgt vermoedelijk wel concurrentie van onder andere een aantal grote clubs.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen