'Turks avontuur mislukt: Jørgensen terug naar oude club'

30 januari 2022, 12:34
'Turks avontuur mislukt: Jørgensen terug naar oude club'

Nicolai Jørgensen lijkt een halfjaar na zijn vertrek bij Feyenoord opnieuw van club te gaan wisselen. De spits is naar verluidt heel dicht bij een akkoord met FC Kopenhagen, de club waar de Rotterdammers hem in 2016 vandaan haalden. Als de laatste details zijn afgerond zal zijn huurtransfer wereldkundig worden gemaakt.

Het Deens BT berichtte zondagochtend over de transfer, die door het medium zelf als 'enorme verrassing' werd bestempeld. Jørgensen speelde tussen 2012 en 2016 ook al voor Kopenhagen, de huidige nummer twee van Denemarken, en had daar de status van publiekslieveling. 

Die status had hij niet veel later ook bij Feyenoord. In zijn eerste jaar in Nederland werd de club direct landskampioen en was Jørgensen met 21 treffers topscorer van de Eredivisie. Die prestaties kon hij in de jaren die volgden - mede door blessureleed - niet evenaren. Afgelopen zomer vertrok hij transfervrij naar het Turkse Kasimpasa.

Ook daar kon hij zijn oude zelf niet laten zien. De Deen scoorde twee keer in zijn eerste drie duels in Turkije, maar na vijftien wedstrijden staat de teller nog altijd op dat aantal. Een verhuur aan Kopenhagen moet zijn carrière nu dus nieuw leven in gaan blazen. Zijn contract bij Kasimpasa loopt nog tot medio 2023. 

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen