Twee basisdebutanten in opstelling PSV voor bekerduel

20 januari 2022, 17:45

PSV heeft de opstelling voor het bekertreffen met Telstar bekendgemaakt. Daarin valt onder meer op dat Joey Veerman voor het eerst sinds zijn transfer in basiself mag starten. Dat geld ook voor Fodé Fofana, een negentienjarige spits uit de jeugdopleiding van de Eindhovenaren. 

Veerman maakte zijn officiële debuut in het rood en wit afgelopen zondag tegen FC Groningen als invaller. Zijn eerste basisplaats volgt dus al snel; hij speelt op het middenveld op de plek van Marco van Ginkel. De rest van het middenveld, Erick Gutiérrez en Mario Götze, blijft intact. 

Fofana begint in de punt van de aanval bij afwezigheid van Carlos Vinicius. Eran Zahavi zit na zijn blessure voor het eerst weer bij de selectie, maar is nog niet in staat om een hele wedstrijd te spelen. Afgelopen zondag werd de spitspositie nog bezet door Maximiliano Romero, maar hij zit vanavond niet bij de selectie. 

Met de competitiekraker tegen Ajax die over drie dagen op het programma staat, was het de vraag in hoeverre Schmidt spelers zou gaan sparen. Dat deed hij op enkele posities wel. Zo spelen Armindo Bruma en Yorbe Vertessen, waar eerder deze week Cody Gakpo en Ritsu Doan nog op die posities speelden.

Achterin vormen Olivier Boscagli en Armando Obispo opnieuw het centrum, maar zijn Phillipp Mwene en Philipp Max dit keer de backs in plaats van Jordan Teze en Mauro Jr. Daarbij koos Schmidt niet voor Yvon Mvogo als bekerkeeper; Joël Drommel staat gewoon weer onder de lat.

Het bekerduel tussen PSV en Telstar begint om 18:45 uur. 

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen