KNVB hakt knoop door en wil nieuwe directeur oppikken in VS

16 februari 2022, 07:29   Bijgewerkt: 16 februari 2022, 07:40

De KNVB heeft Earnest Stewart benaderd voor de opvolging van de komende zomer vertrekkende Nico-Jan Hoogma als directeur topvoetbal. Steward, sinds 2018 algemeen directeur van de Amerikaanse voetbalbond, is de voornaamste kandidaat van de KNVB. Hij zou vanaf 1 juli aan de slag moeten gaan op het bondskantoor in Zeist.

Dat meldt De Telegraaf. Stewart is volgens de krant 'zeer vereerd' door het verzoek van directeur betaald voetbal Marianne van Leeuwen. De twee hebben contact gehad, maar zijn nog niet ingegaan op de details. Daarvoor dient eerst een vervolgafspraak te worden gemaakt. De KNVB zal het contract van Stewart af moeten kopen, want de directeur ligt tot eind 2022 vast in de Verenigde Staten.

Stewart zou er zelf voor openstaan om aan de slag te gaan bij de KNVB, vooral omdat hij en zijn gezin op termijn terug willen keren naar Nederland. De 52-jarige directeur werd geboren in Veghel. De 101-voudig Amerikaans international droeg in Nederland het shirt van VVV-Venlo, NAC Breda en Willem II. Na zijn loopbaan werkte hij als directeur bij VVV, NAC en AZ. In 2015 koos hij voor een Amerikaans avontuur.

De United States Soccer Federation is zeer tevreden over het werk van Stewart en zou zijn contract dolgraag willen verlengen, zeker omdat het inmiddels op de hoogte is van de interesse van de KNVB.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen