Nakayama kopt ongeslagen PEC in blessuretijd naast Groningen

20 februari 2022, 14:27

PEC Zwolle heeft de ongeslagen status in 2022 in de Eredivisie behouden door een gelijkspel tegen FC Groningen: 1-1. Lang zag het er naar uit dat FC Groningen de eerste nederlaag zou bezorgen in Zwolle, maar diep in de blessuretijd stak Yuta Nakayama daar een stokje voor. In de eerste helft bezorgde Laros Duarte de uitploeg een voorsprong met een schitterende vrije trap, maar weer konden de Groningers een tegendoelpunt niet voorkomen.

De thuisploeg en bij aanvang van dit duel tevens hekkensluiter is bezig aan een uitstekende reeks in 2022. De Zwollenaren waren vier wedstrijden op rij ongeslagen in de Eredivisie, waarmee de aansluiting was gevonden bij de concurrentie. Voor FC Groningen is dit seizoen tot nu toe 'hit and miss'. Waar ze vorige maand nog knap met 1-3 wonnen in Arnhem, gingen ze vorige week thuis met 0-1 onderuit tegen Fortuna Sittard. Wilden de Groningers nog dromen over de strijd op Europees voetbal, dan konden ze vandaag geen puntverlies veroorloven.

Met deze stand gingen de ploegen de theepauze in. Na rust werd die stand bijna gelijk verdubbeld toen Michael de Leeuw voor open doel binnen schoof, maar in de aanloop naar die goal maakte Jörgen Strand Larsen een overtreding, waardoor de goal afgekeurd werd. Het verschil van één doelpunt bleef dus staan en dit hield de spanning erin, maar de Zwollenaren kwamen maar moeilijk tot grote kansen, op een twee missers van Daishawn Redan na. Wel bracht deze stand een enerverende slotfase tot stand.

Opstellingen en beoordelingen:*

PEC Zwolle: Lamprou 5.5; Van Polen 5.5, Nakayama 7, Van der Werff 6 (56. Paal 5); Reijnders 6 (84. Adzic -), Anderson 5 (56. Saymak 6.5), Strieder 5 (56. De Waal 6), Clement 5 (84. Tedic -), De Wit 5; Darfalou 5, Redan 5.

FC Groningen: Leeuwenburgh 6; El Hankouri 6, Te Wierik 6, Van Hintum 6, Meijer 6; Kasanwirjo 5.5, Duarte 7; Suslov 6.5, De Leeuw 6 (68. Postema 6), Abraham 6 (68. Kalley 6);  Strand Larsen 6.

Man of the Match: Yuta Nakayama

*spelers moeten minimaal twintig minuten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.