Onana van schlemiel naar held door strafschoppenreeks

5 februari 2022, 22:18

De droom van heel Kameroen was duidelijk voorafgaand aan de Afrika Cup: in eigen land moest de titel gepakt worden. Dat lukte niet. De ploeg werd in de halve finale verslagen door Egypte, dat na strafschoppen naar de finale mocht. Zelfs een derde plaats leek er niet in te zitten voor het gastland. Een bizarre slotfase zorgde voor een vreugde-uitbarsting, waarna Burkina Faso na strafschoppen werd verslagen.

Steeve Yago zette Burkina Faso na een kwart van de wedstrijd op voorsprong. De voetballer schoot de bal laag in het doel, waardoor Andre Onana kansloos was. Kort voor rust was de doelman van Ajax wel hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor een tegendoelpunt. De sluitpost ging dramatisch in de fout na een harde voorzet, die hij makkelijk kon pakken. Hij kon de bal echter niet klemmen, waardoor de bal via zijn borst achter de doellijn belandde. Hij hoopte nog even gered te worden door de VAR, die keek of de bal bij de voorzet al over de achterlijn was, maar dat bleek niet het geval.

Zie ook: Video: Onana gruwelijk in de fout op Afrika Cup

Een mokerslag voor Kameroen, dat niet meer geloofde dat eremetaal nog mogelijk was. Toen Djibril Ouattara de marge op drie bracht, leek het helemaal gebeurd. De voetballer kopte de bal keihard in de rechterbovenhoek, waarbij Onana alleen maar kon kijken hoe de bal achter hem belandde. Drie doelpunten verschil, met nog veertig minuten te gaan. Waar iedereen verwachtte dat het duel gespeeld was, werd het uiteindelijk toch nog enorm spannend.

Stephane Bahoken leek twintig minuten voor tijd een eretreffer te maken voor het thuisland, maar het werd het begin van een sprookje. Vincent Aboubakar wist vier minuten voor tijd ook de tweede treffer voor Kameroen te maken, waarna hij in minuut 88 ook de gelijkmaker op het scorebord zette. Na het laatste fluitsignaal werden er meteen strafschoppen genomen. Waar Kameroen in de halve finale nog verloor met penalty's, waren ze nu de sterksten. Onana pakte de inzet van Ibrahim Blati Toure, waardoor zijn fout snel vergeten is.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen