Van Hooijdonk en Vink kritisch op nieuwe keeperswissel PSV

9 februari 2022, 08:57
Foto: © ProShots

De keepersrel bij PSV lijkt inmiddels ten einde. Waar Joël Drommel afgelopen weekend nog gepasseerd werd, mocht hij dinsdagavond weer opdraven in het bekerduel met NAC Breda . Roger Schmidt vond het een logische keuze om opnieuw te rouleren, maar Pierre van Hooijdonk en Marciano Vink hadden hun bedenkingen erbij. 

Tegen de club uit de Keuken Kampioen Divisie hield hij de nul. "Yvon Mvogo heeft dit weekend een kans gekregen en na zijn fout moest ik de zaak opnieuw bekijken. Het heeft niet goed uitgepakt en we hebben met 2-1 verloren door een fout. Ook anderen hebben het niet goed gedaan, maar de fout was wel een hoofdprobleem", legt Schmidt uit in gesprek met het Eindhovens Dagblad.

Hoewel de trainer na dit seizoen vertrekt bij PSV, denkt hij toch met de club mee over de toekomst. Daarom mag de Nederlander nu weer spelen. "Joël Drommel is de man voor de toekomst van PSV en voor mij was het logisch om nu toch weer in het elftal te wisselen. Hopelijk kan hij dit moment gebruiken om weer op topniveau terug te komen. Normaal gesproken ga ik nu niet meer wisselen, als Joël op een goed niveau blijft spelen."

Vink zou Mvogo langer de kans gegeven hebben. "Drommel heeft de afgelopen maanden laten zien dat hij niet helemaal ontspannen op de goal staat. Hij lijkt zenuwachtig en maakt cruciale fouten. Ik vind dat een keeper drie of vier wedstrijden de kans moet krijgen. Nu geef je de keepers een signaal: maak je een fout, dan kun je weer op de bank zitten. Dat van Mvogo was ook geen blunder, maar meer een inschattingsfout. Omdat die bal over hem heen stuitert, ziet het er ongelukkig uit. "

Van Hooijdonk zette voor de wedstrijd ook vraagtekens bij de nieuwe keeperswissel. "Wat ga je doen als Drommel nu een bal tussen zijn benen door laat gaan? Hij staat wel bekend om zijn wisselbeleid, dus wat dat aangaat is het ook niet heel verrassend dat Schmidt het wel zo doet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen