Afrikaanse bondsarts overlijdt bij voetbalrellen Nigeria - Ghana

30 maart 2022, 15:56
Foto: © ProShots

Na afloop van het WK-kwalificatieduel tussen Nigeria en Ghana is het dinsdagavond verschrikkelijk mis gegaan. In het stadion braken enorme rellen uit, waarbij een arts van de Afrikaanse voetbalbond CAF is overleden. Het gaat om de Zambiaan Joseph Kabungo, die bij de wedstrijd dienst deed als dopingofficial. 

In een bericht op de eigen website betreurde de Zambiaanse voetbalbond COSAFA het overlijden van Kabungo. De bond bevestigde dat dat na de wedstrijd is gebeurd, al werd er op de precieze doodsoorzaak niet ingegaan. Verschillende Afrikaanse media berichten dat hij door het geweld is omgekomen, maar volgens andere verhalen ging het eerder al niet goed met de arts en is hij bij de kleedkamers in elkaar gezakt.

Na het laatste fluitsignaal, waarmee duidelijk werd dat Nigeria niet op het WK aanwezig zal zijn, werd het veld bestormd door woedende 'supporters'. Zij zouden op en rond het veld vernielingen hebben aangericht en de spelers van Ghana hebben bekogeld, die razendsnel de spelerstunnel in moesten vluchten. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen