Avonturier Manu moet gevallen topclub voor degradatie behoeden

1 maart 2022, 15:19   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Elvis Manu (28, op archiefbeeld) heeft een nieuwe club gevonden. De inmiddels 28-jarige avonturier heeft zijn handtekening gezet onder een verbintenis bij Wis?a Krakau. Daar tekent hij een contract tot aan het einde van dit seizoen, waarbij de Poolse club de optie heeft bedongen om hem nog langer te houden. Het doel bij de voorheen topclub is simpel: handhaving. 

Dat heeft de Poolse club dinsdag bekend gemaakt. Manu kende best succesvolle periodes bij zijn vorige clubs, maar raakte bij Ludogorets na een sterke periode op het tweede pad en besloot om in de winterse transferwindow zijn contract te ontbinden. Na een periode zonder werkgever te hebben gezeten, heeft hij inmiddels dus weer onderdak.

Bij de Poolse clubs Wis?a Krakau komt hij terecht bij een laagvlieger van de PKO Ekstraklasa, het hoogste niveau in Polen. Ondanks de aanwezigheid van onder anderen Jakub Blaszczykowski (voorheen Borussia Dortmund), Georgi Zhukov en Stefan Savic (beiden voorheen Roda JC) staat de ploeg op de zestiende plaats. Pelle van Amersfoort (bij rivaal Cracovia Kraków) en Mickey van der Hart (bij Lech Pozna?) zijn de andere Nederlanders actief op het hoogste niveau in Polen.

Lees ook: Manu denkt aan Feyenoord: "Maar wij zijn nu verder dan zij"

Manu zwierf na zijn vertrek bij Feyenoord langs diverse landen. Hij kwam onder meer uit voor het Engelse Brighton & Hove Albion, het Turkse Genclerbirligi en Akhisarspor, het Bulgaarse Ludogorets en speelde tussendoor ook nog even in Deventer voor Go Ahead Eagles.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen