Coronapuzzel Feyenoord: Toornstra rechtsback, Hendriks basis

17 maart 2022, 19:44   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Een verrassing in de opstelling van Feyenoord: Ramon Hendriks (20) staat donderdagavond in de return tegen Partizan Belgrado aan de aftrap. Dat heeft alles te maken met de afwezigheid van Gernot Trauner en Marcus Pedersen, die beide kampen met corona. Hij krijgt de voorkeur boven Jorrit Hendrix, die bijvoorbeeld ook achterin had kunnen spelen.

Maar John de Wolf, die bij afwezigheid van Arne Slot samen met Sipke Hulshoff de coaching voor zijn rekening neemt, heeft gekozen voor het talent uit de eigen jeugd. Net als tegen Maccabi Haifa, toen er voor de Rotterdammers in de groepsfase niets meer op het spel stond, start hij vermoedelijk als linksachter. Op de rechterflank start op papier Jens Toornstra. Fredrik Aursnes en Guus Til staan op scherp.

De aanvoerder van de Rotterdammers staat daar omdat ook Tyrell Malacia ontbreekt, mogelijk ook vanwege een coronabesmetting - al is dat nog niet bevestigd. En dus zijn de smaken voor De Wolf en Hulshoff beperkt, al zou Feyenoord ook met drie centrale verdedigers kunnen spelen. Dat scenario lijkt echter minder waarschijnlijk, omdat er dan getornd wordt aan de speelwijze en De Wolf gaf aan dat dát in principe niet zou gebeuren.

Voorin hebben de coaches die samen met Robin van Persie de afwezige Slot en Marino Pusic vervangen meer keuze, want Bryan Linssen en Alireza Jahanbakhsh beginnen op de bank. Zij zijn samen met Hendrix wel de enige spelers met serieuze ervaring op de bank, omdat Ofir Marciano aan de aftrap staat vanwege de blessure van Justin Bijlow. Als Malacia, Trauner en Pedersen afwezig blijven, is er veel te puzzelen komend weekend in De Klassieker tegen Ajax: dan is Orkun Kökcü namelijk geschorst.

Volgens RTV Rijnmond zijn de posities overigens anders dan op papier en staat Aursnes centraal achterin, is Geertruida rechtsback en staat Toornstra op het middenveld.  

Opstelling Feyenoord: Marciano; Toornstra, Geertruida, Senesi, Hendriks; Aursnes, Til, Kökcü; Nelson, Dessers, Sinisterra

Bank Feyenoord: Jansen, Troost, Hendrix, Jahanbakhsh, Linssen, Wålemark, Benita, Hartjes, Valk, Kleijn

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen