FC Barcelona rekent op historische avond af met Koeman-vloek

20 maart 2022, 22:54

FC Barcelona heeft zondagavond een historische zege geboekt op Real Madrid. In de Spaanse hoofdstad hield de ploeg van Xavi flink huis (0-4), al had het verschil nóg groter kunnen en moeten zijn. Met de winst deed Xavi bij zijn El Clasico-debuut iets dat voorganger Ronald Koeman nooit lukte, namelijk winnen van De Koninklijke.

Maar vooral de manier waarop is eentje die in de geschiedenisboeken zal blijven staan, zoals het El Clasico-debuut van Pep Guardiola in Estadio Santiago Bernabéu (2-6) dat ook deed. FC Barcelona, bij wie basisklant Frenkie de Jong zeventig minuten voortreffelijk meedeed, imponeerde met het aanvallende spel, hoge drukzetten en de vele kansen die werden afgedwongen. Als Ousmane Dembélé, Pierre-Emerick Aubameyang en vooral Ferran Torres het vizier op scherp hadden staan, had de Catalaanse grootmacht echt een monsterscore kunnen neerzetten. 

Die laatste twee aanvallers kwamen overigens wel op het scoreformulier, want Auba opende na een half uur de score uit een fraaie voorzet van Dembélé en maakte de vierde met een fraaie lob (zie onder). Torres schoot na de pauze uit een fraaie balverovering van Frenkie de Jong de derde goal binnen, nadat hij even daarvoor een één-op-één kans naast het doel schoot. Voor de pauze had Ronald Araújo, die vanwege zijn snelheid boven Dani Alves als rechtsback opgesteld was, de tweede Barcelona-goal binnengeknikt.

De grootste overwinning van FC Barcelona ooit in Madrid (0-5) had zeker geëvenaard moeten worden, maar ook Memphis Depay had het vizier als invaller niet op scherp staan en schoot tegen Thibout Courtois aan. In het laatste kwartier ging de storm wat liggen en hield Real Madrid, dat wel topscorer Karim Benzema moest missen, de rijen gesloten. Ondanks de pijnlijke nederlaag staat De Koninklijke overigens nog wel pijlenver aan kop in La Liga. 

Lees ook: FC Barcelona voert voetbalshow op tegen Real: 'Johan

De wedstrijd was extra pijnlijk voor Koeman, want hoewel Xavi een flinke transferimpuls kreeg in de voorhoede van FC Barcelona, is er duidelijk meer veranderd de afgelopen maanden. Het resulteert in de eerste zege in drie jaar op Real Madrid, iets dat Koeman in zijn periode niet is gelukt. Gary Lineker schreef: 'FC Barcelona are back in business' en dat is de verdienste van Xavi, die met deze wedstrijd het eerste hoofdstuk in zijn geschiedenisboek heeft geschreven in Camp Nou.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen