Heerenveen krijgt totaal ander gezicht: acht spelers vertrekken

29 maart 2022, 15:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het sc Heerenveen van Kees van Wonderen krijgt volgend jaar een nogal ander gezicht. De Friezen hebben namelijk bekend gemaakt dat ze afscheid gaan nemen van Ibrahim Dresevic, Siem de Jong, Lucas Woudenberg, Jan Ras, Hamdi Akujobi en Stanislav Shopov. Ook Erwin Mulder en Nick Bakker kregen een formele ontslagbrief, maar met hen wordt nog wel gesproken.

Op de clubsite van sc Heerenveen maken de Friezen melding van het contractnieuws. Voor De Jong, Woudenberg en Dresevic geldt dat ze vaste waarden zijn in het Abe Lenstra Stadion. De zelfopgeleide Ras, Akujobi en Shopov hebben niet bepaald een voorname rol dit seizoen bij sc Heerenveen. Dat komt overigens niet specifiek uit de koker van de nieuwe trainer. 

"We hebben in de gesprekken met Kees aangegeven hoe wij naar deze zaken keken. Hij wist dus wat we van plan waren, zonder dat hij zelf daar een concrete stem in heeft gehad", licht technisch manager Ferry de Haan toe tegenover Voetbal International. "Dat is een bewuste keuze geweest. We kunnen allemaal zien dat er nieuwe energie en dynamiek nodig is."

Lees ookHeerenveen strikt Van Wonderen: "Ga hier later verder op in"

Joost van Aken heeft eveneens een aflopend contract, maar in zijn contract staat een optie om langer met hem door te gaan. De centrale verdediger is recentelijk teruggekeerd bij sc Heerenveen, maar helemaal fit is hij nog altijd niet. Daarnaast keren huurlingen Anthony Musaba, Nicolas Madsen en Sydney van Hooijdonk in principe terug, waardoor er flink wat staat te gebeuren in Friesland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen