Maguire mag fenomenale Ronaldo bedanken na eigen doelpunt

12 maart 2022, 20:27

Cristiano Ronaldo heeft zijn visitekaartje afgegeven. De Portugese aanvaller was goed voor drie treffers tegen Tottenham Hotspur, waardoor de Londenaren verslagen werden. De tegenstander wist namelijk één keer minder te scoren: 3-2.

De Portugees scoorde tot dusver pas één keer in 2022, maar daar zijn nu dus drie treffers bijgekomen. Dat gebeurde uitgerekend op het moment dat de aanvaller veel kritiek te verduren kreeg. De routinier miste afgelopen weekend de burenruzie met Manchester City door een blessure. Hij keek het duel niet in het stadion, maar besloot om 'even' naar Portugal te gaan. Dat leidde tot gefronste wenkbrauwen, maar met zijn doelpunten zal de kritiek naar de achtergrond verdwijnen.

Zie ook: Wat een knal! Ronaldo beantwoordt kritiek met heerlijke pegel

Met zijn goals zorgde hij voor een zeldzame prestatie: alleen Teddy Sheringham en Graham Alexander wisten in de geschiedenis van de Premier League meer dan één keer te scoren in een duel op 37-jarige leeftijd. Ronaldo maakte meteen drie, waardoor de overwinning voor de thuisploeg was. Even leken beide ploegen een punt over te houden aan het duel. Voor Spurs was Harry Kane namelijk trefzeker in de eerste helft, waarna Harry Maguire met een eigen doelpunt voor de 2-2 zorgde in het tweede bedrijf. Daarna toonde Ronaldo dus nogmaals zijn klasse door zijn ploeg weer op voorsprong te zetten.

Door de driepunter klimt United naar de vierde plaats op de ranglijst, terwijl Tottenham zevende staat. De stand zegt voorlopig weinig: door afgelaste coronaduels heeft niet iedereen evenveel wedstrijden gespeeld. Waar de ploeg uit Manchester op 29 optredens staat, heeft nummer vijf Arsenal vier wedstrijden minder gespeeld. Het gat tussen beide ploegen is twee punten, waardoor er nog geen conclusies getrokken kunnen worden over de stand. Het enige wat wel duidelijk is na deze wedstrijd is dat Ronaldo nog altijd van cruciale waarde is voor United.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen