PEC Zwolle zet sterk kalenderjaar 2022 door met cruciale zege

6 maart 2022, 22:07   Bijgewerkt: 6 maart 2022, 22:33

PEC Zwolle heeft een cruciale degradatiekraker met 0-1 gewonnen van Fortuna Sittard en doet daarmee eindelijk afstand van die laatste plaats. In deze stroeve wedstrijd wilden de ploegen vooral niet verliezen, zo leek het uit het spel. Een late treffer van Oussama Darfalou deed Fortuna Sittard de das om, waardoor zij de nieuwe hekkensluiter van de Eredivisie zijn - als het inhaalduel van Sparta tegen Vitesse blijft staan.

Voor beide teams was het de dood of de gladiolen in dit duel. De verliezer zou daarna de hekkensluiter van de Eredivisie zijn; een absolute zespunter dus. PEC Zwolle verkeert sinds 2022 in een uitstekende vorm en heeft de weg omhoog ingezet, maar moest afgelopen week tegen Heracles wel de eerste nederlaag incasseren. In Fortuna Sittard troffen ze een ploeg dat dezelfde doelstelling heeft en daarvoor ook goed op weg leek, maar ook zij moesten terugbijten na een verliespartij in Leeuwarden.

De wedstrijd kende een voorzichtig begin, waarin kansen schaars waren. Het voetbal was daarmee ook niet bepaald van de hoogste plank. De eerste echte kans liet lang op zich wachten. PEC Zwolle kwam via Mees de Wit eenmaal in de buurt van een doelpunt, maar de grootste mogelijkheid kwam op de naam van Paul Gladon, die door het ontbreken van Mats Seuntjens zijn eerste basisplaats kreeg in dienst van Fortuna Sittard. Vanuit een kansrijke positie knikte hij recht op Kostas Lamprou af. Een schot van Andreas Samaris die wel eens een auto op de A2 geraakt kan hebben was typerend voor het zwakke vertoon.

In het eerste bedrijf waren de schoten op doel op één hand te tellen, waardoor de brilstand nog op het bord stond in de rust. In de tweede helft werd die lijn keurig doorgetrokken, waar er opnieuw slordig omgegaan werd met het balbezit. Na ruim een uur spelen leek de wedstrijd eindelijk opengebroken te zijn, maar een doelpunt van Charlison Benschop werd afgekeurd voor nipt buitenspel. Zo bleef het lang 0-0, maar een klein kwartier voor tijd kwam er toch een verandering in de stand. Darfalou reageerde uitstekend op een voorzet van Daishawn Redan en kopte PEC Zwolle zo op een 0-1 voorsprong.

Hiermee werd het slotakkoord ineens een stuk interessanter, waar Fortuna Sittard nu de druk op moest voeren. Alle aanvallende troeven werden ingezet door Sjors Ultee, waar PEC Zwolle terugvocht met alles wat het had. Uiteindelijk trokken de Zwollenaren de overwinning over de streep, waarmee ze drie uiterst belangrijke punten binnensleepten. Hiermee passeerden ze Fortuna Sittard op de ranglijst en was de positie als hekkensluiter ingeruild, omdat het in 2022 meer punten pakte dan bijvoorbeeld Feyenoord, FC Utrecht én Vitesse. Met het oog op twee zware wedstrijden tegen Feyenoord en FC Twente was dit ook broodnodig en zo zet PEC Zwolle de goede vorm van 2022 rustig door.

Opstellingen en beoordelingen:*

Fortuna Sittard: Van Osch 6; Tirpan 5.5, Angha 5, Samaris 5 (81. Botaka -), Siovas 5, Cox 5; Duarte 5.5, Flemming 6, Rienstra 5 (89. Noslin -); Benschop 5, Gladon 5 (61. Semedo 6).

PEC Zwolle: Lamprou 6; Anderson 5.5 (73. Van Wermeskerken -), Van der Werff 5, Van Polen 5, Nakayama 5, De Wit 5.5; Van den Belt 5.5 (90+4. Voet -), Saymak 5 (73. Paal -), Clement 5 (73. Kastaneer -); Darfalou 6, Redan 6 (89. Strieder -).

Man of the Match: Oussama Darfalou

*spelers moeten minimaal twintig minuten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen