Slot eerlijk over nieuwste aanwinst: ''Nog niets van gezien''

23 maart 2022, 23:14
Slot eerlijk over nieuwste aanwinst: ''Nog niets van gezien''

Valentin Cojocaru maakte woensdagavond zijn officieuze debuut onder de lat bij Feyenoord. De Roemeense goalie werd vorige week overgenomen van het Oekraïnse SK Dnipro-1 om Arne Slot van meer opties te voorzien. Maar de oefenmeester van Feyenoord gaf na afloop van de oefenwedstrijd tegen RKC Waalwijk eerlijk toe dat hij weinig tot niets van Cojocaru wist. 

In de aanloop naar de return tegen Partizan Belgrado in de achtste finale van de UEFA Conference League en de Klassieker tegen Ajax kreeg Feyenoord een flinke tik te verwerken. Justin Bijlow was al geblesseerd geraakt voor het uitduel met PEC Zwolle, maar toen werd nog niet meteen duidelijk dat hij de komende tijd buitenspel zou staan. Dat is dus wel het geval. Slot werd daardoor opgezadeld met een serieus keepersprobleem. Achter Ofir Marciano had hij immers alleen nog twee jonge doelmannen tot zijn beschikking die hun debuut op het hoogste niveau nog moeten maken. 

Lees ookRKC houdt Feyenoord op gelijkspel in doelpuntrijk benefietduel

Heel gek was het dus niet dat Feyenoord vorige week de Oekraïensche markt op ging om Cojocaru los te weken bij SK Dnipro-1. De oorlog in Oekraïne biedt buitenlandse spelers in Oekraïne én Rusland de kans om transfervrij tijdelijk de overstap te maken naar een andere club. Feyenoord profiteerde van de deze speciaal ingelaste transferperiode door Cojocaru dus naar de Kuip te halen. In het oefenduel met RKC Waalwijk (3-3) stond hij voor het eerst onder de lat. ''Met Justin (Bijlow, red.) viel er één van onze ervaren keepers in een cruciale fase van het seizoen weg. Ik moet je eerlijk zeggen: ik had nog niets van deze doelman gezien toen hij binnenkwam'', zei Slot na afloop voor de camera van ESPN

Dit neemt natuurlijk niet weg dat Slot blij is met de komst van Ojocaru. ''De scouting is er hartstikke druk mee geweest en het is gelukt om een ervaren keeper erbij te krijgen'', aldus de oefenmeester. Of Ojocaru ook tot een officieel debuut voor Feyenoord komt, zal moeten blijken. Het keepersprobleem werd afgelopen zondag eens te meer duidelijk. Marciano, de vervanger van Bijlow, speelde een ongelukkige Klassieker en zag er bij de treffers van Sébastien Haller en Dusan Tadic niet goed uit. Feyenoord verloor uiteindelijk met 3-2. 

Lees ook: Slot hard voor Marciano en baalt van overzicht missende Dessers

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen