Uitstekend nieuws Frenkie de Jong bij FC Barcelona

20 maart 2022, 19:42   Bijgewerkt: 20 maart 2022, 19:52

Frenkie de Jong heeft een basisplaats tijdens El Clasico zondagavond tegen Real Madrid. De middenvelder van FC Barcelona staat namelijk samen met Pedri en Sergio Busquets op het middenrif van de Catalaanse grootmacht, waardoor Gavi het kind van de rekening is geworden. Verder zijn er geen verrassingen in de opstelling van de bezoekers, waar Dani Alves ook op de bank start.

Voor De Jong is het een heel fijne opsteker, aangezien de Nederlander onderdeel uitmaakt van het roulatiesysteem van Xavi. Die wisselt de oud-Ajacied af met Gavi en soms Pedri en gebruikt hem ook nog weleens als vervanger van Busquets. Dit was de eerste wedstrijd waarin écht duidelijk kon worden hoe hoog De Jong in de achting staat onder Xavi: vooralsnog is dat dus boven de talentvolle Gavi.

Memphis Depay moet zoals verwacht vanaf de bank beginnen. Hij heeft vooralsnog voorin de concurrentiestrijd voorin verloren van de in een bloedvorm verkerende Pierre-Emerick Aubameyang en Ferran Torres. Luuk de Jong zit als stormram eveneens op de bank naast Xavi. Sergino Dest zit helemaal niet bij de wedstrijdselectie, want hij is geblesseerd aan zijn hamstring.

De Jong kwam dit seizoen tot 35 officiële optredens namens FC Barcelona, waarin hij viermaal scoorde en evenzoveel assists gaf.

Opstelling FC Barcelona: Ter Stegen; Eric Garcia, Araujo, Piqué, Alba; Pedri, Busquets, F. de Jong; Dembélé, Aubameyang, F. Torres

Opstelling Real Madrid: Courtois; Carvajal, Militao, Alaba, Nacho; Casemiro, Kroos, Modric, Valverde; Vinicius, Rodrygo

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen