V/d Vaart moet zijn nieuwe rol bij Esbjerg 'een beetje nuanceren'

9 maart 2022, 21:32

Rafael van der Vaart voelt zich geroepen de berichtgeving over zijn nieuwe rol bij Esbjerg fB te nuanceren. De voormalig middenvelder heeft na het ontslag van Roland Vrabec weliswaar meer verantwoordelijkheden gekregen, maar is niet de tijdelijke hoofdtrainer.

Esbjerg zette woensdag Vrabec na een reeks teleurstellende resultaten op straat. Tijdens de zoektocht naar een nieuwe trainer neemt Van der Vaart samen met Michael Kryger de honneurs waar bij de Deense club. "Dat moet ik een beetje nuanceren", begint Van der Vaart bij Ziggo Sport. "Kryger is vooral de hoofdtrainer omdat ik dit soort dingen (wedstrijden analyseren, red.) zo leuk vind. Dat kun je als hoofdtrainer niet doen."

"Ik zal wat meer verantwoordelijkheid krijgen, wat meer trainingen geven. Daar kijk ik enorm naar uit", vervolgt Van der Vaart, die het jammer vindt dat Vrabec is ontslagen. "Dat is altijd vervelend. We hebben het gewoon niet goed gedaan. Helaas is de trainer altijd de hoofdschuldige", zegt de voormalig international, die al een keer eerder de taken van Vrabec overnam. "Hij was een keer drie dagen ziek. Toen nam ik de trainingen over en dacht ik: oh, het is eigenlijk wel leuk."

Van der Vaart blijft voorlopig als assistent-trainer en ambassadeur actief voor Esbjerg. De vijftienjarige zoon van de oud-middenvelder, Damian van der Vaart, speelt in de jeugdopleiding van de Deense club en maakte in een oefenwedstrijd al zijn debuut in het eerste elftal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen