CL-ticket raakt steeds verder uit zicht voor Manchester United

9 april 2022, 15:23

Manchester United heeft zaterdagmiddag een dure nederlaag geleden in de strijd om een Champions League-ticket. Door een 1-0 nederlaag bij Everton wordt het voor de ploeg van trainer Ralf Rangnick nog weer wat moeilijker om bij de eerste vier te eindigen in de Premier League.

In Manchester is de naam van Erik ten Hag de afgelopen weken vaak gevallen. Het heeft er alle schijn van dat de Ajax-trainer na dit seizoen aan de slag gaat op Old Trafford. Of hij met zijn nieuwe club volgend seizoen uitkomt in de Champions League, is nog maar de vraag. The Red Devils leden zaterdag op Goodison Park voor de vierde keer in vijf wedstrijden puntenverlies.

Anthony Gordon groeide uit tot matchwinner. Met het eerste schot van Everton - dat onderweg ook nog eens werd aangeraakt - maakte hij na 27 minuten het enige doelpunt van de wedstrijd. Hoewel Manchester United het betere van het spel had, slaagden de bezoekers er niet in om het tij te keren. De slotfase leverde nog enkele hachelijke situaties voor het doel van Jordan Pickford op, maar Everton hield relatief eenvoudig stand.

Bij Everton kwam Donny van de Beek niet in actie. De 24-jarige Nederlandse middenvelder, gehuurd van Manchester United, ontbrak in de selectie van trainer Frank Lampard omdat in de Engelse reglementen is opgenomen dat huurspelers niet tegen hun eigenlijke werkgever mogen spelen in de Premier League.

Manchester United blijft door de nederlaag tegen Everton steken op de zevende plaats in de Engelse competitie. De achterstand op Tottenham Hotspur en Arsenal, de nummers vier en vijf, is drie punten. Spurs heeft echter wel een wedstrijd minder gespeeld en Arsenal zelfs twee. Everton neemt door de overwinning wat afstand van de degradatiezone, maar veilig zijn The Toffees nog niet.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen