De bijzondere Europese campagne van Feyenoord in beeld

28 april 2022, 12:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord neemt het donderdagavond in de halve finale van de Conference League op tegen het Franse Olympique Marseille. Een prachtig affiche, waar de Rotterdammers dit seizoen een hele lange weg voor hebben moeten afleggen. FCUpdate.nl brengt de Europese campagne van de ploeg van Arne Slot in beeld.

Voor de start van het Europese seizoen moeten we terug naar vorig jaar mei. Feyenoord wist zich op 23 mei te plaatsen voor de voorrondes van het nieuwe toernooi: de UEFA Conference League. Dick Advocaat, toen nog trainer bij de Stadionclub, rekende in de finale van de play-offs om Europees voetbal af met FC Utrecht: 2-0. Dat hield in dat Arne Slot met zijn ploeg al vroeg in de zomer moest beginnen aan het Europese avontuur.

Voorrondes

minuut toch te winnen in de eigen Kuip: 3-2.

In de volgende ronde tegen Luzern, een club uit Zwitserland, ging het stukken makkelijker voor de Rotterdammers. Feyenoord wist zowel de uit- als de thuiswedstrijd overtuigend met 3-0 te winnen. Daardoor kwam de nummer drie van Nederland steeds dichter bij plaatsing voor de Conference League. Eerst moest, net toen de Eredivisie was begonnen, nog het Zweedse Elfsborg worden uitgeschakeld.

In De Kuip won de Rotterdamse club zeer gemakkelijk van Elfsborg. Het duel eindigde in een 5-0 overwinning, waardoor de ploeg van Arne Slot een 3-1 nederlaag in Zweden kon permitteren. Plaatsing voor de groepsfase van de Conference League was dan ook een feit. Feyenoord zou het in de groepsfase gaan opnemen tegen Slavia Praag, Maccabi Haifa en Union Berlin.

Belangrijke rol Dessers

Nadat de play-offs, voor ploegen uit de Europa League de nummers twee uit de Conference League, erop zaten werd de volgende tegenstander van Feyenoord bekend. In de achtste finales moesten de Rotterdammers het opnemen tegen Partizan. Een club om rekening mee te houden. Partizan doet het goed in de eigen competitie in wist jaren geleden AZ uit te schakelen in Europa.

Opnieuw Slavia Praag

In die volgende ronde, de kwartfinale, trof Feyenoord deze maand een oude bekende. De Rotterdammers moesten het opnemen tegen Slavia Praag, de club die in de groepsfase ook al de tegenstander van Feyenoord was. Gezien die duels wist oefenmeester Arne Slot in ieder geval al dat dit geen makkelijke opgave zou worden.

Slavia Praag was een sluwe en gedisciplineerde ploeg en dat bleek ook wel in de kwartfinale.

Om het verblijf in de Conference League opnieuw te gaan verlengen, moet Feyenoord nu afrekenen met Olympique Marseille. Donderdagavond komt de Franse topclub op bezoek in De Kuip, waarna een week later de return in Stade Vélodrome op de rol staat. Mogelijk weet de equipe van Arne Slot deze prachtige Europese campagne de komende weken nóg mooier te maken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen