Dramatische keuze Neres krijgt pijnlijk slot: einde competitie

28 april 2022, 12:55
Dramatische keuze Neres krijgt pijnlijk slot: einde competitie

De clubs in Oekraïne hebben gezamenlijk besloten dat er dit seizoen niet meer gevoetbald zal worden in het Oost-Europese land. De competitie werd onlangs stilgelegd vanwege de Russische invasie, maar inmiddels is besloten dat de competitie niet meer zal worden hervat.

De clubs hebben besloten dat er geen kampioen wordt uitgeroepen en dat het seizoen dus in principe niet meetelt voor in de geschiedenisboeken, hetzelfde wat in Nederland gebeurde toen het coronavirus de competities plat legde. Shakhtar Donetsk stond tijdens het begin van de oorlog aan kop in Oekraïne met twee punten meer dan Dynamo Kiev.

Voor David Neres betekent het een pijnlijk slot van een dramatische keuze die hij in de winter maakte. De Braziliaan verruilde Ajax voor Shakhtar, maar speelde sinds zijn transfer nul minuten in de hoofdmacht. Samen met Braziliaanse spelers zat hij dagenlang opgesloten in een hotel en moest hij het door oorlog geteisterde land met de trein verlaten.

Neres heeft besloten deze winter geen overstap te maken naar een andere club. De FIFA bood spelers uit Rusland en Oekraïne de kans om via een extra transferwindow te ontsnappen, maar daar maakte de aanvaller geen gebruik van.

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen