Feyenoord heeft dankzij Dessers uitzicht op historische finale

28 april 2022, 23:00   Bijgewerkt: 28 april 2022, 23:11

Feyenoord staat op de drempel van een historische finale. De ploeg van Arne Slot heeft na de uiterst knappe 3-2 zege op Olympique Marseille uitzicht op de eerste eindstrijd die ooit in de Conference League gespeeld gaat worden. Cyriel Dessers, de topscorer van het toernooi, was met twee doelpunten de grote man aan de kant van de Rotterdammers.  

Voor het eerst in twintig jaar betrad Feyenoord op deze koude donderdagavond in april weer eens een halve finale van een Europees toernooi. De laatste keer was in 2002 tegen Internazionale, waarna Feyenoord doorstootte naar de finale van de UEFA Cup en die ook won. Vanzelfsprekend was de hunkering in de Kuip naar nieuw succes groot, het stadion zat volgepakt en al bij de warming-up werden de spelers met een orkaan van geluid aangemoedigd.

Waar de tweede van Feyenoord met veel geluk tot stand kwam (Luis Sinisterra schoof binnen via Valentin Rongier), was dat bij de eerste van Cyriel Dessers niet het geval. Bij een lange bal van Marcos Senesi dook Sinisterra in het midden op achter de verdediging van Marseille, waarna hij fijn klaarlegde voor Dessers. De Belg nam de bal mee en met de punt van de schoen vond hij het doel. Het was zijn negende in de Conference League, waarmee hij topscorer werd van het toernooi. 

Halverwege de eerste helft leidde Feyenoord met 2-0, maar dat had ook heel anders kunnen zijn. Dessers miste de eerste kans op een goal, en bij de 0-0 stand verprutste Bamba Dieng op aangeven van Dimitri Payet twee enorme mogelijkheden. Eerst schoot hij tegen Ofir Marciano op en later schoof hij de bal voorlangs. Na de 2-0 was het echter plots wel raak voor de rappe aanvaller. Van randje zestien schoot hij de bal snoeihard achter Marciano, die alleen maar kon kijken hoe het net opveerde. Dat moest de doelman van Feyenoord vijf minuten voor rust weer doen: hij tikte een voorzet van Mattéo Guendouzi weg en zag daarna hoe de aanstormende Gerson simpel binnen schoot: 2-2.

Het gekkenhuis van de eerste helft was daarmee helemaal terug, het publiek zat direct weer op het puntje van de stoel. Dat bleef zo gedurende de tweede helft, alleen kwam er nagelbijten en billenknijpen bij. Marseille ging steeds meer aandringen en Feyenoord moest achteruit. Toch werd er door de Rotterdammers weinig weggeven en kregen ze via Dessers nog een kansje op de 4-2. Door toedoen van keeper Steve Mandanda bleef de derde van Dessers uit.

Gelukkig voor Feyenoord kwam de derde van Marseille er ook niet meer. De Fransen waren er nog wel dichtbij via Dieng en Payet: beiden kregen de bal niet langs Marciano. Aan de overkant had invaller Alireza Jahanbakhsh zelfs nog de 4-2 kunnen maken, maar hij schoot te zwak in waardoor Mandanda kon redden. Desondanks ging Feyenoord met de zege aan de haal en deelde het Marseille de eerste slag uit. Een ticket voor Tirana is bijna binnen, maar nog niet in veilige haven.

Opstelling Feyenoord:

Ofir Marciano, Lutsharel Geertruida, Gernot Trauner, Marcos Senesi, Tyrell Malacia, Fredrik Aursnes, Orkun Kökçü (82. Jorrit Hendrix), Guus Til (89. Marcus Pedersen), Reiss Nelson (65. Bryan Linssen), Cyriel Dessers (82. Alireza Jahanbakhsh), Luis Sinisterra.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gstbf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Fantastisch om erbij te zijn geweest

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen