Feyenoord op Rapport: twee grote uitblinkers, één onvoldoende

28 april 2022, 23:07   Bijgewerkt: 28 april 2022, 23:35

Feyenoord heeft donderdagavond een eerste stap richting de finale van de Conference League gezet door Olympique Marseille met 3-2 te verslaan. In een wedstrijd die op en neer ging, vielen vooral in positieve zin een aantal spelers op. FCUpdate.nl legt de ploeg van trainer Arne Slot langs de meetlat. 

Ofir Marciano - 6

De eerste poging van Bamba Dieng keerde hij en de tweede keek hij naast, maar toen de Senegalese aanvaller in minuut 28 verwoestend uithaalde, kon Marciano geen doelpunt voorkomen. Het schot vloog weliswaar in de korte hoek, maar een fout van de doelman was het zeker niet. Bij de 2-2 wist hij nog net zijn hand tegen de lage voorzet te zetten, maar daardoor was hij uit positie toen Gerson in de rebound raak schoot.

Lutsharel Geertruida - 6.5

Hij hoopt binnenkort voor het eerst geslecteerd te worden voor het Nederlands elftal en dan is de halve finale van de Conference League wel een podium waar Geertruida zich kan laten zien. Af en toe stond de rechtsback wel heel ver naar voren, waardoor Feyenoord in de omschakeling extra kwetsbaar was. Maar is dat aan Geertruida te wijten of voerde hij simpelweg de opdracht van zijn trainer uit?

Gernot Trauner - 6

Het was af en toe open huis bij Feyenoord achterin. Dat had te maken met de backs die zeer aanvallend speelden, maar ook met de snelheid in het centrum van de defensie. Ja, Trauner is een uitstekende verdediger, maar tegen de pijlsnelle aanvallers van Marseille kwamen zijn tekortkomingen duidelijk naar voren.

Marcos Senesi - 8

Net als Trauner is hij niet de snelste verdediger, maar Senesi viel vooral in positieve zin op. De Argentijn, achter wiens naam een klein vraagteken stond in aanloop naar de eerste halve finale tegen Marseille, stapte bijna altijd op de juiste momenten in en maakte ook aan de bal meestal de juiste keuzes.

Tyrell Malacia - 7

Hij speelde met vuur door in minuut 37 een gele kaart te pakken en moest daardoor het restant van de wedstrijd noodgedwongen met de handrem erop spelen. Ook met het oog op de eventuele finale is de prent slecht nieuws, want in de return mag Malacia niet weer geel pakken. Verder viel vooral de tackle waarmee Malacia in minuut 67 een mogelijk doelpunt voorkwam op.

Guus Til - 6.5

Zijn toegevoegde waarde moet niet worden onderschat. Was Til direct betrokken bij een van de doelpunten? Nee, dat niet, maar door zijn longen uit zijn lijf te lopen en continu druk te houden op de opbouw van Marseille, was de aanvallende middenvelder van grote waarde voor Feyenoord. Tot aan dat hij met kramp van het veld ging. 

Fredrik Aursnes - 5

Eigenlijk scoort hij altijd een voldoende. Vanavond niet. Aursnes was met name in de eerste helft aan het zwemmen. Aan hem was de taak om Dimitri Payet het voetballen onmogelijk te maken, maar de sterspeler van Olympique Marseille kreeg te veel ruimte. Nu had dat natuurlijk ook te maken met hoe de rest van het elftal stond, maar desalniettemin had Aursnes meer kunnen doen om het aanvalsspel van Marseille te ontregelen.

Orkun Kökcü - 7

Het was veel lopen en hard werken voor de middenvelders van Feyenoord vanavond. Zo ook voor Kökcü, die zich uitstekende staande hield en maar weer eens bewees te beschikken over het niveau om mee te kunnen in de Europese subtop. Moegestreden werd hij een aantal minuten voor tijd vervangen door Jorrit Hendrix.

Reiss Nelson - 7

Zeker in dit soort wedstrijden is zijn snelheid goud waard. Lang niet al zijn acties slaagden. De meeste eindigden zelfs in schoonheid, maar één keer legde hij de panklaar voor Luis Sinisterra. En dat leverde meteen een doelpunt op. Natuurlijk is het soms nog wat te druistig bij Nelson, maar voor vanavond was het zeker voldoende.

Cyriel Dessers - 8

Mister Conference League was ook vanavond de grote man aan de zijde van Feyenoord. Dessers sloeg in minuut 18 voor het eerst toe door de bal langs Steve Mandanda te punteren en liet De Kuip opnieuw ontploffen toen hij negen seconden na rust profiteerde van een enorme fout in de Franse verdediging. Die vier miljoen, waarvoor Feyenoord hem definitief kan inlijven, is Dessers meer dan waard.

Luis Sinisterra 7.5

Nog even en hij is onhoudbaar voor Feyenoord. Zijn creativiteit en doelgerichtheid zijn onmisbaar. Dat uitgerekend hij en Cyriel Dessers vanavond de doelpunten maakten, is geen toeval. Sinisterra leverde met een ingenieuze hakbal ook nog eens de assist op de 1-0. Een puike wedstrijd van de Colombiaan.

Invallers

Bryan Linssen - 6

Deed wat hij moet doen als vervanger van Nelson: hard werken en de verdediging van Olympique Marseille onder druk zetten. Aanvallend maakte hij het verschil niet.

Jorrit Henrix: speelde te kort voor een beoordeling

Alireza Jahanbakhsh: speelde te kort voor een beoordeling

Marcus Pedersen: speelde te kort voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen