PSV gooit titelkansen te grabbel in weergaloos spektakelstuk

2 april 2022, 20:53   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PSV heeft is een absoluut spektakelstuk dure punten verspeeld in de titelstrijd. Het kwam met 3-0 achter tegen FC Twente en kwam vervolgens nog knap terug tot 3-3. Aangezien koploper Ajax wel won, is het gat met de Eindhovenaren nu gegroeid tot maar liefst vijf punten. FC Twente zal een zure nasmaak overhouden aan het duel, maar blijft zicht houden op directe plaatsing voor Europees voetbal.

Nadat Ajax eerder deze zaterdag wist te winnen in Groningen, was het de beurt aan PSV om het gat met de koploper weer te verkleinen naar twee punten in de topper tegen FC Twente. De Eindhovenaren boekten in de laatste speelronde voor de interlandperiode een gemakkelijke overwinning tegen Fortuna Sittard. FC Twente won op zijn beurt van laagvlieger PEC Zwolle en staat momenteel op een knappe vierde plek in de Eredivisie.

Nog geen zes minuten later was het voor Van Wolfswinkel opnieuw raak tegen het schutterende PSV: 2-0. Na een goede steekpass van Daan Rots kon de spits zonder problemen door de Eindhovense verdediging lopen en de bal langs Drommel in het doel schieten. Ook de 3-0 van Michel Vlap viel niet veel later. Na een grote fout in de opbouw van PSV kregen de Eindhovenaren het derde doelpunt binnen een half uur om de oren.

In het begin van de tweede helft kwam PSV beter uit de verf dan aan het begin van de wedstrijd. Invaller Cody Gakpo zorgde al snel na rust voor de aansluitingstreffer met een prachtig afstandsschot en prikte daarmee zijn negende van het seizoen binnen. Ook de gelijkmaker leek in de lucht te hangen. PSV won steeds meer duels en nam het doel van Unnerstall regelmatig onder vuur via harde schoten van PSV-aanvoerder Gakpo. FC Twente kwam er op zijn beurt af en toe gevaarlijk uit via de counter. De 4-2 bleef echter uit.

Opstellingen en beoordelingen*:

FC Twente: Unnerstall 7.5, Pleguezuelo 7; Pröpper 6.5; Smal 7; Brenet ; Vlap 7.5 (69. Bosch 6); Sadílek ; Zerrouki 7.5; Van Wolfswinkel 8.5 (69. Ugalde 6); Limnios 8 (88. Hilgers -); Rots 7.5 (69. Cerny 6.5).

PSV: Drommel 4.5; Boscagli 7; Teze 6 (46. Silva); Max 7; Júnior 6 (90. Vertessen); Götze 7.5; Sangaré 7.5; Gutiérrez 6 (46. Madueke 7); Zahavi 6.5(72. Vinicius -) ; Veerman 7.5; Doan 5 (46. Gakpo 8).

Man of the Match: Ricky van Wolfswinkel

*Speler moet minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling?

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen