Ramos eerlijk over teleurstellend PSG-jaar: "Was niet makkelijk"

27 april 2022, 18:13

Sergio Ramos werd afgelopen zomer vol trots gepresenteerd bij Paris Saint-Germain. De clubleiding van de Franse club had de hoop dat hij de ploeg op sleeptouw kon nemen in de jacht op successen, maar dat is er door meerdere blessures niet van gekomen. De verdediger erkent dat het geen debuutjaar is geworden waar hij vooraf op hoopte.

"Ik heb me tot nu toe maar een paar uur op topniveau kunnen laten zien in een PSG-shirt. Ik kan niet wachten om te laten zien wat ik allemaal in huis heb", vertelt de Spanjaard via de officiële kanalen van de Franse topclub. Ramos was bij Real Madrid jarenlang de leider van de ploeg, die niet alleen verdedigend, maar ook aanvallend het verschil maakte. In het Parc des Princes schitterde hij de eerste maanden vooral door afwezigheid, maar steeds vaker maakt hij de laatste weken minuten.

"In het begin was de aanpassing moeilijk", erkent Ramos. "Ik heb vele jaren bij een andere club doorgebracht, waar we alles onder controle hadden. Het huis, de ploeg, de school van mijn kinderen. Deze verandering was niet makkelijk, het was moeilijk om ons thuis te voelen. Gelukkig ging de aanpassing in de kleedkamer wel goed, omdat ik sommige spelers al kende. Keylor Navas kende ik van Real Madrid en ook veel van de Zuid-Amerikanen kende ik al."

Ramos heeft komende zomer nog een contract voor één seizoen. Hij hoopt zich in de volgende jaargang belangrijker te kunnen maken voor de Parijzenaars, die afgelopen weekend kampioen werden. Aan stoppen denkt hij dan ook nog niet. "Een leven zonder profvoetbal lijkt me heel lastig."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen