Sampaoli heeft keuzestress richting Feyenoord-tweeluik

17 april 2022, 10:19

Feyenoord heeft alle tijd om zich voor te bereiden op de halve finale van de Conference League. De ploeg van Arne Slot hoeft slechts één keer in actie voor de ploeg het opneemt tegen Olympique Marseille. In diezelfde periode spelen de Fransen maar liefst drie wedstrijden. Het betekent dat Jorge Sampaoli weinig voorbereidingstijd heeft nu de duels elkaar in rap tempo opvolgen.

"Een Europese finale spelen, is belangrijk. Maar we willen ook zo hoog mogelijk eindigen in de competitie. Dat maakt mijn keuzes voor spelers ingewikkeld, je wilt op beide fronten competitief zijn", aldus de trainer op de persconferentie, voorafgaand aan het duel met Paris Saint-Germain. Donderdag kwam de ploeg dus nog in actie in de Conference League en nu staat de Franse editie van de Klassieker op het programma. Slechts één dag had hij om zich voor te bereiden op de kraker.

"We konden wat video's bekijken en het speelplan maken. Het is een hele korte voorbereiding, maar het is niet anders", vervolgt Sampaoli, die met zijn ploeg goed bezig is. "We hebben acht wedstrijden op rij gewonnen. Dat is belangrijk voor het team en geeft ons ook hoop richting de komende weken. Er zijn nog veel wedstrijden, terwijl we een kleine selectie hebben."

Ondanks die kleine selectie moet de trainer de keuze maken tussen twee uitstekende doelmannen: Pau López en routinier Steve Mandanda. Wie er tegen Paris Saint-Germain onder de lat staat, dat wist de oefenmeester nog niet. "Concurrentie is goed voor ons. Ik weet dat Steve heel populair is, maar Pau heeft het uitstekend gedaan. Dat mogen we niet vergeten", besluit Sampaoli, die het op 28 april voor het eerst opneemt tegen Feyenoord. Op 5 mei staat de return op het programma in Frankrijk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen