Schmidt overtuigd: Drommel is plek definitief kwijt bij PSV

10 april 2022, 21:03   Bijgewerkt: 10 april 2022, 21:09

Yvon Mvogo maakt het seizoen definitief af als eerste keeper van PSV. De Zwitserse sluitpost moest het lange tijd doen met een reserverol achter eerste keuze Joël Drommel, maar laatstgenoemde maakte al maandenlang geen onuitwisbare indruk. Mvogo was de laatste twee duels bij PSV op geen fout te betrappen.

Coach Roger Schmidt koos er afgelopen donderdag tijdens de kwartfinale tegen Leicester City voor om Mvogo de voorkeur te geven boven Drommel. De huurling van RB Leipzig hield de nul, waardoor PSV dankzij het 0-0 gelijkspel nog altijd mag hopen op een plek bij de laatste vier van de Conference League. Ook zondag tegen RKC hield Mvogo zijn doel schoon.

In gesprek met het Eindhovens Dagblad bevestigde Schmidt dat Mvogo normaliter het seizoen afmaakt onder de lat bij PSV. De Duitser is tevreden over de optredens van de Zwitser, waardoor de kans niet groot lijkt dat Drommel dit seizoen nog minuten gaat maken bij PSV. De Eredivisie telt nog vijf speelronden, terwijl PSV dus nog actief is in Europa én volgende week tegen Ajax strijdt om de TOTO KNVB Beker.

Mvogo kreeg eerder dit seizoen al eens de kans vanwege geblunder van Drommel, maar werd na een fout tegen AZ al direct weer gepasseerd. Nu lijkt de huurling langer het vertrouwen te genieten.

Lees ook: Dompers voor PSV richting cruciale clash

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen