Slot over 'gênante actie' Pusic: "Hij heeft een emotioneel karakter"

8 april 2022, 07:40   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Arne Slot heeft Marino Pusic na afloop van het gelijkspel tussen Feyenoord en Slavia Praag (3-3) in bescherming genomen. De assistent-trainer van de Rotterdamse club kreeg in de rust van de wedstrijd in de kwartfinale van de Conference League een rode kaart voor zijn aandeel in een opstootje.

Pusic greep Peter Olayinka bij zijn keel en kreeg toen de gemoederen enigszins waren gesust een rode kaart van scheidsrechter Halil Meler. "Marino zei tegen mij dat hij daarnaartoe ging met de intentie om te voorkomen dat wij geen stomme gele kaarten zouden oplopen", legt Slot in gesprek met Voetbal International uit waarom Pusic zich überhaupt met het opstootje bemoeide.

In beeld: Pusic pakt domme rode kaart in rust van Feyenoord

"Wanneer dan hier en daar wordt geduwd dan is Marino wel iemand met een emotioneel karakter die daarop anticipeert. Ik dacht daarna ook te zien dat de trainer van Slavia Praag een duw uitdeelde", vervolgt de Feyenoord-trainer. "Het is vervelend, maar ik ben allang blij dat het niet om een speler van ons ging. Het is wel teleurstellend dat het nu zoveel over dat moment gaat. Maar we roepen dat ook over onszelf af."

Slot zelf maakte zich langs de lijn ook meerdere keren behoorlijk druk. "Ik kijk veel voetbal en ik zie overal waar clubs onrecht wordt aangedaan emotionele reacties van spelers en stafleden. Dat dat bij ons nu extra opvalt komt doordat we misschien vaak reageren óf omdat ons dit zo vaak overkomt. Daar moeten jullie maar analyses op los laten."

Lees ook: Vijf conclusies na de wedstrijden van Feyenoord en PSV

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen