Ten Hag gewaarschuwd: weer protestmars bij Manchester United

12 april 2022, 08:51

Het is wederom onrustig bij Manchester United. Een grote schare supporters gaat komend weekend protesteren tegen het huidige beleid dat gevoerd wordt bij de Premier League-grootmacht. Vorig jaar wilden de fans dat ook doen, maar toen liep het gigantisch uit de klauw en moest het treffen met Liverpool zelfs worden gecanceld.

Een groep supporters onder de naam The 1958 wordt gezien als een belangrijke cultuurbewaker voor Manchester United. Zij spraken zich maandag niet voor het eerst fel uit tegen de Familie Glazer, die een belangrijk aandelenpakket bezit van de Engelse club. Om tegen hen een statement te maken is een protestmars aangekondigd voor het komende weekend voor het duel met Norwich City.

Ook willen de fans pas na zeventien minuten Old Trafford betreden, als statement tegen de zeventien jaar die de Amerikanen scepter zwaaien bij Manchester United. The 1958 spreekt van een uniek, eenmalig evenement, dat volgens hen wel in goede harmonie moet verlopen. Het protest moet 'vreedzaam en legaal' zijn, benadrukt de organisator. Vorig jaar werd er tegen Liverpool een actie gehouden, waardoor de lokale autoriteiten het niet verantwoord vonden om de aftrap door te laten gaan.

Lees ook: Man United-eigenaar Glazer wil in gesprek met boze fans

Manchester United presteert slecht

De aanleiding van de prestaties zijn niet lastig te raden: The Red Devils maken het zoveelste slechte seizoen door de laatste jaren en moeten dit seizoen serieus vrezen naast de Champions League-tickets te grijpen. Zelfs plaatsing voor Europees voetbal in de Conference- of Europa League is nog geen zekerheid. Dat wordt de familie Glazer mede kwalijk genomen, omdat zij slecht beleid zouden voeren.

Het is niet de eerste keer in de afgelopen jaren dat er publiekelijk om het vertrek van hen gevraagd wordt. Afgelopen weekend leed de club een pijnlijke nederlaag op bezoek bij Everton (1-0). Ajax-coach Erik ten Hag is een van de kandidaten om de malaise bij Manchester United op te lossen. Hij wordt sterk gelinkt aan de vacature die er voor komend seizoen is op Old Trafford.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen