Tilburgse kat in het nauw maakt rare sprong tegen Vitesse

24 april 2022, 14:19   Bijgewerkt: 24 april 2022, 14:27

Willem II heeft dankzij een vroege treffer van Jizz Hornkamp met 1-0 gewonnen van Vitesse. De Tilburgers wonnen slechts één van de laatste 22 competitiewedstrijden, waardoor het op de laatste plek in de Eredivisie terecht was gekomen. Een kat in het nauw maakt echter rare sprongen en dus klimt Willem II uit het niets toch een plaatsje en doet het weer helemaal mee in de strijd om de veilige plekken. 

Vitesse won vorige week met 1-0 van een armoedig Cambuur en vestigde zich op een comfortabele zesde plaats. Doordeweeks konden de Arnhemmers een 0-1 achterstand tegen Sparta niet omdraaien in de 374 seconden die nog gespeeld moesten worden in de Gelredome. Hierdoor blijft FC Utrecht in het kielzog van de ploeg van Thomas Letsch. Voor Willem II was het alle hens aan dek. De Tilburgers waren voor de wedstrijd hekkensluiter met 23 punten nadat ze een pak slaag hadden gekregen van Go Ahead Eagles: 4-0. Bij een nederlaag zou het heel lastig worden om degradatie te voorkomen.

Ook in het begin van de tweede helft was Willem II gevaarlijker. Dit zorgde ook voor wat lichte irritatie bij de spelers van de Vitesse omdat de Tilburgers maar bleven doorjagen in de opbouw. Naarmate de wedstrijd vorderde, kreeg Vitesse steeds meer grip op de wedstrijd. Ze hadden meer balbezit en waren de baas op het middenveld. Toch leverde dit te weinig kansen op door de zwak spelende voorhoede van de ploeg uit Arnhem. Openda was in de slotfase nog dicht bij de gelijkmaker, maar de verdediging van Willem II hield goed stand. Hierdoor werden de belangrijke drie punten verdiend in de wacht gesleept.

Opstellingen en beoordelingen*:

Willem II: Wellenreuther 7; Köhn 7.5; Dammers 7; Köhlert 7.5 (90. Roemeratoe -); Owusu 8; Saddiki 6.5; Llonch 7.5; Heerkens 6.5; Hornkamp 8 (72. Kabangu -); Svensson 7 (84. Crowley -); Nunnely 7.

Vitesse: Schubert 6; Rasmussen 7; Bazoer 7; Doekhi 7; Dasa 6; Bero 6; Tronstad 7; Manhoef 7 (83. Jonathans -); Huisman 7 (72. Van Duivenbooden -); Grbic 6; Openda 6.5.

Man of the Match: Jizz Hornkamp

*Speler moet minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling?

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Valtr
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Willem II heeft een veel beter elftal dan de overige kandidaten, dus die redden het wel

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen