Geen verband tussen mishandeling in Almere en overlijden Lukoki

25 mei 2022, 18:21   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Nieuws over de dood van Jody Lukoki begin deze maand. Het Algemeen Dagblad schrijft namelijk dat de politie geen verband heeft gevonden tussen het overlijden van de voormalig profvoetballer en eerdere mishandeling in Almere. Er is sectie op zijn lichaam uitgevoerd om hier duidelijkheid over te krijgen. 

Daaruit blijkt dus dat er geen sprake is van een verband tussen de dood van Lukoki en de mishandeling in de Flevolandse stad, waarbij de oud-speler van onder andere Ajax, PEC Zwolle en FC Twente licht gewond raakte. De voormalig profvoetballer had daarbij flinke tikken tegen zijn hoofd en knie gekregen. Bij thuiskomst voelde hij zich zo dusdanig slecht dat hij besloot om naar het ziekenhuis te gaan. Daar ging het al snel bergafwaarts met Lukoki, nadat de dokters constateerden dat zijn been als gevolg van een hardnekkige infectie en zuurstoftekort geamputeerd moest worden. Hij werd vervolgens in coma gehouden, maar kwam in de vroege uren van maandag 9 mei te overlijden. 

Een en ander zou versterkt zijn door een verslaving aan lachgas, maar 'de politie doet desgevraagd geen uitspraak over de exacte doodsoorzaak', klinkt het bij het AD. Op het moment van overlijden revalideerde Lukoki van een zware knieblessure. Die had hij opgelopen tijdens de voorbereiding op het afgelopen seizoen, een paar weken nadat hij was begonnen aan zijn avontuur bij FC Twente, na Ajax, SC Cambuur en PEC Zwolle de vierde Nederlandse werkgever van Lukoki. Door die zware knieblessure kwam de oud-aanvaller geen minuut in actie voor de club uit Enschede. Lukoki zijn contract werd begin dit jaar ontbonden nadat hij door de rechtbank schuldig werd bevonden aan huiselijk geweld. 

Er zijn vorige week drie verdachten opgepakt naar aanleiding van de vechtpartij in Almere, maar zij mochten na verhoor weer vertrekken. Vrijdag wordt een 35-jarige man uit Almere, die eerder deze week werd opgepakt, voorgeleid. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag, de rest van betrokkenheid bij de mishandeling. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen