Heerenveen figurant op titelfeest Ajax? "Zo eerlijk moeten we zijn"

10 mei 2022, 19:00

Ole Tobiasen verwacht niet dat zijn ploeg het kampioensfeest van Ajax uit kan stellen. De trainer van sc Heerenveen verwacht een moeilijke wedstrijd in een kolkende Johan Cruijff ArenA. Maar dat betekent uiteraard niet dat de ploeg de huid niet duur gaat verkopen op bezoek bij de koploper. De Friezen zijn nog in de race voor plek een ticket voor de play-offs.

"We proberen altijd resultaat te halen, waar we ook spelen. Maar we zijn niet zozeer bezig met het kampioensfeest te verpesten. Het zal een gekkenhuis worden voor en tijdens de wedstrijd", doelt hij in de Leeuwarder Courant op de bomvolle Arena. "We hebben daar wel over gesproken. De meesten hebben daar al gevoetbald en kijken soms ook naar Ajax, bijvoorbeeld in de Champions League. Ze weten wat hen daar te wachten staat."

De Amsterdammers kunnen kampioen worden, de Friezen kunnen plek acht veilig stellen bij een overwinning. Dan moeten de concurrenten wel punten laten liggen. Overigens verwacht Tobiasen dat het op de laatste wedstrijd aankomt. "Ik verwacht niet dat we morgen punten pakken, zo eerlijk moeten we ook zijn. Het wordt een hele moeilijke wedstrijd", aldus de interim-trainer, die wel kansen ziet voor zijn ploeg. "Dat zal met name uit de omschakeling moeten gebeuren."

De Friezen gaan sowieso met het slot op de deur spelen, aangezien het doelsaldo beslissing kan worden in de strijd om plek acht. NEC hijgt de club in de nek met een gelijk puntenaantal. Dat de Friezen überaupt nog kans maken op het seizoenstoetje is een klein wonder. Een paar weken geleden werd er nog serieus gevreesd voor degradatie. "Het voelt heel goed, dat merk je ook aan alles. Mensen komen met een glimlach naar de club. Het leeft in de groep, we willen echt graag achtste worden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen