Officiële presentatie Schmidt: aanstelling voor twee seizoenen

18 mei 2022, 19:48   Bijgewerkt: 18 mei 2022, 19:56
Foto: © ProShots

Roger Schmidt is nu echt officieel de nieuwe trainer van SL Benfica. Dat nieuws was al lange tijd bekend, maar de presentatie van de Duitse trainer volgde woensdagavond pas, drie dagen na zijn laatste wedstrijd met PSV. Daarmee is ook de contractduur officieel: Schmidt tekent in Lissabon een verbintenis tot medio 2024.

Uiteraard was al lange tijd bekend dat Benfica de nieuwe bestemming van Schmidt zou worden. Al eind april maakte de club bekend dat er een principe-akkoord was met de trainer die PSV zou verlaten. Dat deed hij uiteindelijk met de KNVB Beker (en de eerder gewonnen Johan Cruijff Schaal) op zak en als nummer twee van de Eredivisie. 

Schmidt komt in Lissabon terecht bij de nummer drie van de Portugese competitie, die zich met die eindklassering kwalificeerde voor de derde voorronde van de Champions League. Daarin zou het - net als afgelopen seizoen - PSV kunnen treffen. Dit is afhankelijk van of PSV als 'geplaatste club' instroomt

PSV-spelers

Het vertrek van Schmidt naar Benfica gaat gepaard met de nodige geruchten over PSV-spelers die dezelfde route zouden moeten bewandelen. Zo zou de Duitser Mario Götze, Érick Gutiérrez en sinds deze week ook Mauro Júnior willen meenemen naar Portugal. Vooralsnog lijkt nog geen van deze transfers erg dichtbij. 

Lees ook: Hattrick? Schmidt denkt na Götze en Gutierrez aan derde PSV'er

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen