Wordt transfervrije Dembélé de opvolger van Mané bij Liverpool?

29 mei 2022, 11:35

Sadio Mané heeft zaterdagavond naar alle waarschijnlijkheid zijn laatste wedstrijd gespeeld voor Liverpool. De Senegalees is in het bezit van een contract tot de zomer van 2023. Hij lijkt niet van plan om dat te gaan verlengen, zeker niet nu Bayern München serieuze interesse in hem zou hebben. Mocht Mané deze zomer daadwerkelijk vertrekken, zou Liverpool zomaar eens met Ousmane Dembélé als vervanger aan de haal kunnen gaan.

De toekomst van Dembélé houdt de gemoederen al maanden bezig. Hij is in het bezit van een aflopend contract en dat betekent dat hij deze zomer transfervrij op zoek kan naar een nieuwe werkgever. FC Barcelona is er weliswaar veel aan gelegen om hem langer binnenboord te houden, maar de club komt er financieel maar niet uit met de entourage van de aanvaller. Een vertrek uit Barcelona wordt dus steeds waarschijnlijker. Niet voor niets wordt de nummer twee van Spanje in het afgelopen seizoen nadrukkelijk in verband gebracht met de komst van Raphinha, de Braziliaanse vleugelaanvaller die nu nog onder contract staat bij Leeds United. 

Dembélé werd afgelopen week ook al genoemd als versterking voor Paris Saint-Germain. Kylian Mbappé, die vorige week zijn krabbel zette onder een nieuw contract bij PSG, zou zijn landgenoot graag naar Parijs zien komen. Maar Dembélé heeft naar verluidt dus meerdere opties, waaronder Liverpool. Dat meldt Sport althans. Volgens het Spaanse medium heeft Liverpool, dat zaterdagavond de Champions League-finale verloor van Real Madrid, zelfs al contact opgenomen met de entourage van Dembélé. Liverpool zou echter niet de enige Engelse ploeg zijn die de razendsnelle vleugelspeler wil inlijven. Ook Chelsea wordt genoemd. 

Bij Liverpool staat er naar alle waarschijnlijkheid het nodige te gebeuren. Vooral de aanval lijkt een metamorfose te ondergaan. De verliezend Champions League-finalist versterkte zich in januari nog met Luis Díaz, maar moet door het mogelijk aanstaande vertrek van Mané dus opnieuw de markt op. Ook Roberto Firmino lijkt te gaan vertrekken. De Braziliaan vormde een belangrijke schakel in het elftal dat in 2019 wél zegevierde in de Champions League, maar moest het in het voorbije seizoen vooral doen met invalbeurten. Liverpool zal zich mogelijk ook al moeten gaan richten op een vervanger van Mohamed Salah. De Egyptenaar is evenals Mané in het bezit van een in 2023 aflopend contract. Hij heeft zijn zinnen, in tegenstelling tot zijn collega-aanvaller, echter niet gezet op een zomers vertrek

Lees ook: 'Sadio Mané wil na Champions League-finale naar Bundesliga'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen