Alleen medische keuring scheidt Neres nog van nieuwe transfer

16 juni 2022, 16:33
Foto: © ProShots

David Neres maakt een half jaar na zijn vertrek bij Ajax een nieuwe transfer. De toekomst van de Braziliaanse aanvaller ligt bij Benfica, waar hij gaat samenwerken met Roger Schmidt.

De deal is op een haar na rond. Benfica en Shakhtar Donetsk zijn het eens over de transfervoorwaarden, terwijl Neres een persoonlijk akkoord heeft bereikt met zijn nieuwe werkgever. Alleen de medische keuring scheidt de vleugelaanvaller nog van een Portugees avontuur.

Neres maakte in januari voor twaalf miljoen euro, exclusief vier miljoen euro aan variabelen, de overstap van Ajax naar Shakhtar. De keuze van de aanvaller om zijn loopbaan voort te zetten in Oekraïne is ongelukkig uitgepakt. Door de Russische inval in het land speelde Neres geen enkele officiële wedstrijd voor Shakhtar.

Voor zijn kortstondige dienstverband in Oekraïne speelde Neres vijf jaar bij Ajax. De aanvaller kende een moeizame start in Amsterdam, maar groeide in zijn tweede seizoen uit tot vaste waarde. In januari 2019 wees Ajax naar verluidt een bod van 'meer dan 43 miljoen euro' op Neres af. Nadat hij door de komst van Antony zijn basisplaats kwijtraakte, werd hij begin dit jaar verkocht aan Shakhtar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen