Cillessen staat open voor Ajax en PSV: "Verlengen of vertrekken"

5 juni 2022, 13:27

Jasper Cillessen is voorlopig weer de eerste keuze onder de lat van bondscoach Louis van Gaal. De doelman, die het EK opmerkelijk genoeg aan zich voorbij moest laten gaan, hoopt op het WK wel in actie te komen. Een terugkeer naar Nederland zou hem daar eventueel bij kunnen helpen.

Op het afgelopen EK, waar hij thuis werd gelaten na een coronabesmetting waar hij amper last van had, wilde Cillessen in gesprek met De Telegraaf niet weer terugblikken. "Daar is genoeg over gezegd en geschreven. Maar in Qatar wil ik er natuurlijk bij zijn." Dat lijkt ook te gaan gebeuren, want inmiddels is duidelijk dat Van Gaal hem hoog heeft zitten. Na de blessure bij eerste keeper Justin Bijlow voor de belangrijke wedstrijd tegen Noorwegen, viel de keuze op hem. "De bondscoach zei toen dat ik hem nog nooit in de steek had gelaten. Dat was leuk om te horen."

Toen Cillessen tussendoor zelf geblesseerd raakte, was het even de beurt aan Mark Flekken. Tegen België viel Van Gaal echter alweer terug op de doelman van Valencia. Dat bleek een succes, waarbij Cillessen vooral wees op zijn redding op een schot van Leandro Trossard na een uur spelen. "Vervolgens geef ik de bal snel aan Frenkie de Jong en even later staat het 3-0. Het scheelt nogal of het 2-1 of 3-0 wordt", aldus de keeper. "Het is heerlijk om weer in zo'n swingend team te spelen. Ik heb veel te veel duels gemist."

Transfer

Om die reden is het ook de vraag of Cillessen er met het WK in het vooruitzicht goed aan doet om bij Valencia te blijven. "Er zijn een nieuwe voorzitter en trainer gekomen", legde hij zijn eigen situatie uit. "Mijn contract loopt nog een jaar door. Dus normaal gesproken moet ik die verbintenis verlengen of op zoek gaan naar een andere clubs." Daarbij weet hij dat Ajax en PSV, aan wie hij de afgelopen tijd al gelinkt werd, nog altijd een nieuwe keeper zoeken. Daar staat hij voor open, gaf hij aan. "Maar ik wil nu niet van mijn zaakwaarnemer weten of er interesse is. Op 14 juni spelen we nog een duel met Oranje. Daarna ga ik alles op een rijtje zetten en neem ik een beslissing."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen