Feyenoord laat Hendriks met speciale regeling naar Utrecht gaan

8 juni 2022, 16:22

Ramon Hendriks verruilt deze zomer Feyenoord voor FC Utrecht. De twintigjarige verdediger maakt de binnenlandse transfer op huurbasis. De clubs hebben in de overeenkomst een speciale regeling opgenomen. Utrecht heeft de optie om Hendriks na volgend seizoen definitief in te lijven. Wordt die gelicht, dan heeft Feyenoord weer de optie om hem terug te kopen.

Hendriks zette zijn eerste stappen op het voetbalveld bij ASWH en kwam via FC Dordrecht in 2017 terecht bij Feyenoord. Tot een doorbraak in het eerste elftal kwam het niet. Arne Slot maakte het afgelopen seizoen weliswaar elf keer gebruik van hem, maar een vaste basisplaats bleek een brug te ver. Vorig seizoen verhuurde Feyenoord de verdediger een half jaar aan NAC Breda.

Nu mag Hendriks bij Utrecht laten zien wat hij waard is. "Met Ramon voorzien we onze laatste linie van een nieuwe impuls", aldus technisch directeur Jordy Zuidam van Utrecht. "We volgen de ontwikkeling van Ramon al geruime tijd met buitengewone belangstelling en zijn content met het feit dat we hem nu in eerste instantie op huurbasis maar met perspectief op een definitieve transfer aan onze selectie kunnen toevoegen."

Reactie Hendriks

Hoewel Hendriks het afgelopen seizoen niet heel veel aan spelen toekwam, heeft hij naar eigen zeggen veel geleerd onder Slot. "Voor een jonge voetballer als ik waren de trainingen op 1908 en de wedstrijden in de Eredivisie en de Conference League heel waardevol. Ervaringen die ik in mijn rugzak meeneem en waar ik op voort wil borduren bij FC Utrecht", zegt hij op de website van Feyenoord.

Utrecht actief op transfermarkt

Hendriks is alweer de zevende zomerversterking van Utrecht. Eerder maakten de Domstedelingen de komst van Taylor Booth, Luuk Brouwers, Joshua Rawlins, Nick Viergever, Calvin Raatsie en Vasilis Barkas al wereldkundig.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen