Tomasson en Nederlandse assistent naar Blackburn: "Grote ambitie"

14 juni 2022, 10:12

Jon Dahl Tomasson heeft een nieuwe club gevonden na zijn succesvolle periode bij Malmö. De trainer, die twee keer kampioen werd in Zweden en zich plaatste voor de Champions League, heeft een driejarig contract getekend bij Blackburn Rovers in het Championship. Hij neemt Nederlander Remy Reijnierse mee als assistent.

Voorzitter Steve Waggott is blij met de komst van oefenmeester, die de beste kandidaat bleek tijdens de gesprekken. "Het is een lang proces geweest, maar we zijn erg blij dat we uiteindelijk de diensten van zo'n jonge en ambitieuze coach in Jon hebben gekregen. Zijn passie, ambities en nederigheid kwamen door in de gesprekken en we hebben natuurlijk hoge verwachtingen dat hij zal voortbouwen op het platform dat de afgelopen vijf jaar is opgebouwd."

Technisch directeur Gregg Broughton heeft alle vertrouwen in een succesvolle periode. "Als assistent-trainer bij het Deense nationale team maakte hij deel uit van een team dat twee jaar ongeslagen was. Daarnaast is hij bij Malmö twee keer kampioen geworden en haalde de Champions League. Dat lukte slechts vier Zweedse teams deze eeuw. Hij bereikte die successen met een agressieve, aanvallende speelstijl, waarbij hij jonge spelers de kans gaf."

Tomasson is ook blij dat de kogel door de kerk is, vertelt hij op de website van zijn nieuwe werkgever. Vorig seizoen werd de club achtste op het tweede niveau. Het doel is om weer in de Premier League actief te zijn. "Dit is een club met veel traditie en grote ambitie. De eigenaren hebben een duidelijke visie: spelers ontwikkelen en in de loop van de tijd een duurzame Premier League-club worden. Ik ben erg blij om betrokken te zijn bij dit opwindende hoofdstuk voor de club."

ACTIE: Wint Feyenoord van Sparta zondag? Dan win je €100,00 met één euro inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen