'Tomasson heeft binnen 48 uur verrassend Engels avontuur te pakken'

13 juni 2022, 10:17

Jon Dahl Tomasson gaat weer aan de slag als trainer. Sky Sports meldt dat hij 'binnen 48 uur' wordt gepresenteerd bij Blackburn Rovers, dat uitkomt op het tweede niveau van Engeland. De voormalig voetballer was als speler één seizoen actief in Engeland. Hij speelde destijds bij Newcastle United.

Tomasson begon zijn trainerscarrière in Nederland bij Excelsior, waarna hij naar Roda JC ging. Met die ploeg degradeerde hij uit de Eredivisie. De Deen poetste zijn curriculum vitae in Zweden behoorlijk op. Met Malmö wist hij twee keer kampioen te worden en de groepsfase van de Champions League te bereiken. De Zweedse topclub wilde graag met hem verder, maar een half jaar geleden besloot de trainer om te vertrekken.

Tomasson miste zijn familie die in Nederland was achtergebleven. Daarna werd hij gelinkt aan zijn oude club sc Heerenveen. De spits maakte in het verleden furore bij de Friezen en speelde bij Feyenoord samen met Ferry de Haan, die nu technisch directeur is in het Abe Lenstra Stadion. De optelsom leek snel gemaakt, maar uiteindelijk gingen de partijen niet met elkaar in zee. "Winnen is verslavend. De druk is groot als je gewend bent te winnen. Ik wil iets hoger, een interessant project", vertelde de oefenmeester halverwege maart.

Dat project lijkt hij nu gevonden te hebben in het Championship. Blackburn werd in het verleden drie keer kampioen van Engeland, maar in 2012 degradeerde de ploeg naar het tweede niveau. In 2017 kwam het dieptepunt, toen de club afdaalde naar het derde niveau. Een jaar later promoveerde het team weer, waarna het de afgelopen jaren in de middenmoot eindigde. Afgelopen seizoen werd de ploeg achtste. Tomasson krijgt de opdracht om de stijgende lijn bij de ploeg verder naar boven te helpen.

ACTIE: Wint Feyenoord van Sparta zondag? Dan win je €100,00 met één euro inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen